Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Evo zašto su Hrvati na posebnoj cijeni u Saudijskoj Arabiji

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.10.23. | 08:10

Trener Gorice Dinko Jeličić radio je u Saudijskoj Arabiji te je objasnio zašto tamo sve više uzimaju Hrvate za trenere

Imenovanje Igora Bišćana za trenera saudijskog Al Shababa nije neko veliko iznenađenje za Dinka Jeličića koji je dobar poznavatelj zbivanja u Saudijskoj Arabiji s obzirom na to da je u Goricu stigao iz Al-Nassra kojeg je u završnici prošle sezone vodio s klupe.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Možda me iznenadio kratak period od Dinama do Al Shababa u kojem je Bišćan bio na odmoru, ali on ima rejting koji je zanimljiv ozbiljnim svjetskim klubovima i ne bi me iznenadilo da jednog dana preuzeo neki klub iz liga 'petice', rekao je Dinko Jeličić koji smatra kako je Al Shabab dobar izbor za Bišćana i njegov stručni stožer.

“Riječ je o klubu koji je uz bok velike četvorke. Borili su se lani za prvaka, imaju ozbiljnu momčad i pristojan budžet. Imenovanje Bišćana samo je dokaz u prilog tezi da nas cijene u tom dijelu svijeta i siguran sam da će još trenera ići u tom smjeru”, smatra Jeličić.

Osim Bišćana, u Saudijskoj Arabiji su i Slaven Bilić odnosno Igor Jovićević. Pitali smo trenera Gorice koja je tajna da sve više Hrvata ide u Saudijsku Arabiju.

“Prije svega, imao dobru struku. Naši treneri ulažu puno u sebe i svoje obrazovanje i kada stavite kontekst broja stanovnika, mi zaista imamo velik broj kvalitetnog kadra. Za razliku od neki drugih narodnosti, činjenica je da se Hrvati lakše adaptiraju na nove sredine. Specifičan je način na koji se mi prilagođavamo novim sredinama. A u Saudijskoj Arabiji se moraš prilagoditi. Ako pokušaš preslikati neke stvari, to definitivno nije lako i teško može nešto takvo egzistirati”, tumači naš sugovornik koji je ponovio kako razina znanja nije sporna a upravo ta sposobnost prilagodbe čini tu razliku i daje odgovor na pitanje zašto su Hrvati tako popularni u tom dijelu svijeta.

“S prilagodbom stižeš lakše do rezultata a to ljudi iz tog podneblja jako cijene”.



Tagovi

Dinko JeličićIgor BišćanSaudijska Arabijasaudijska nogometna liga

Ostale Vijesti