Europska liga: Sevilla razbila Fiorentinu, Badelj dobio težak udarac u glavu! Higuain tragičar Napolija!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.05.15. | 22:58

Sevilla razbila Fiorentinu, Dnjipro šokirao Napoli...

U tri navrata osvajala je ovo natjecanje, a čini se da to želi učiniti i četvrti put, te se upisati u povijest. Sjajna Sevilla razbila je na svom stadionu s 3:0 Fiorentinu i praktički dohvatila finale Europske lige.

Moglo je završiti i drugačije, ali velike šanse propuštali su Talijani u prvom poluvremenu. Već nakon pet minuta Mario Gomez, što je u 17. minuti kaznio Aleix Vidal. Potom je dvije sjajne prilike za goste propustio Fernandez, a Rico je fantastično obranio udarac Salaha iz blizine.

U 54. minuti jednu loptu izgubio je Milan Badelj, a Vidal je poentirao i po drugi puta. Očekivao je golman Neto da će ubaciti, no ofenzivac Seville pucao je iskosa i pogodio. Sredinom nastavka Badelj se žestoko sudario glavama s M'Bijom, nakon čega je morao napustiti igru. Odličnu partiju Aleix Vidal okrunio je asistencijom u 75. minuti za Gameira koji je tek ušao u igru i postavio konačnih 3:0!


Na San Paolu se pak Napoli u prvom dijelu mučio sa čvrstim Dnjiprom. Ipak, domaćin je poveo u 50. minuti, kada je David Lopez poentirao glavom nakon kornera Insignea. Taj pogodak dao je samopouzdanja Talijanima, a poljuljao Ukrajince... Činilo se da će završiti uvjerljivom pobjedom Napolija, no nije ovo bila večer Gonzala Higuaina. Čak četiri gol-šanse skinuo mu je vratar Denis Bojko, od čega tri zicera. I to sva tri nogom!

Promašaji najboljeg igrača osvetili su se Napoliju u 82. minuti. Seleznjov je taman zamijenio Nikolu Kalinić (potpuno odsječen, ali silno se trudio) i iz blizine poentirao na dodavanje Fedeckog. Dojam je da je bilo zaleđe, no suci se nisu oglasili. Dnjipro je tako došao do jako dobrog rezultata na užarenom gostovanju i za tjedan dana ga u Kijevu i 0:0 može odvesti u finale...

(Foto: Action Images)


 


Tagovi

SevillaFiorentinaAleix VidalMilan BadeljNapoliGonzalo HiguainDenis BojkoDnjiproNikola Kalinić

Ostale Vijesti