Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Euforija trese Rujevicu: Rijeka četvrti put u nizu rasprodala stadion

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.03.24. | 14:32

100. derbi između Rijeke i Osijeka igra se u nedjelju u 15 sati.

Rijeka je zasluženi lider HNL-a, u zadnjih devet kola upisala je osam pobjeda i upisala poraz od Dinama, golom iz kaznenog udarca debelo u sudačkoj nadoknadi. Prije Rijeko je najveći derbi 26. kola, budući da lideru u goste stiže četvrtoplasirani Osijek. To će ujedno biti 100. jubilarni derbi ova dva rivala, a pratit će ga oko 8.000 gledatelja!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon Istre 1961, Lokomotive i Varaždina, utakmica protiv Osijeka bit će četvrta domaća utakmica Rijeke u nizu koja će se igrati pred ispunjenim tribinama. U prethodna tri navrata puna Rujevica pomogla je Rijeci donijeti pobjedu, a navijači momčadi s Kvarnera trijumf očekuju i u ovom derbiju.

Osijek na Kvarner ne stiže u najboljoj formi, iako je u prošlom kolu ostao na korak do pobjede nad Dinamom u Gradskom vrtu, ali su Plavi, kao i tjedan dana ranije protiv Rijeke, do gola vrijednog boda stigli duboko u sudačkoj nadoknadi. Osijeku je postalo ugroženo i četvrto mjesto na kojem ima tri boda prednosti nad Lokomotivom koja dan ranije dočekuje posljednji Rudeš. Prema tome, momčad Zorana Zekića nada se barem bodu.

Što se tiče prethodnih 99 derbija, Rijeka je za nijansu bolja ima 36 pobjeda, Osijek 35, a 28 puta bilo je neodlučeno. Na stranu Rijeke ide i tradicija novijeg doba, a u zadnjih pet međusobnih susreta nije upisala poraz od Bijelo-plavih. Naravno, momčadi Željka Sopića danas igra samo pobjeda kojom bi zadržao prednost nad konkurencijom, a tko zna, možda i povećao.

Derbi kola između Rijeke i Osijeka na Rujevici sudit će Splićanin Duje Strukan. Pomagat će u sugrađanin Alen Jakšić i Šibenčanin Goran Perica, dok četvrti sudac Ante Terzić stiže iz Podstrane. U VAR sobi sjedit će zagrebačko-splitski dvojac Fran Jović i Hrvoje Radić.



Tagovi

HNK RijekaRijekaNK OsijekOsijekHrvatska nogometna ligaHNLRujevica

Ostale Vijesti