Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Escobar postaje novi trener Šibenika

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 11:25

Nije povezan s jednim, puno poznatijim nositeljem tog prezimena...

Već smo danas ranije pisali o tome kako će kolumbijska uprava šibenskog prvoligaša proglasiti ime novog trenera, a čini se da smo saznali i ime.

To će biti Sergi Escobar, 45-godišnji stručnjak iz Španjolske.

Dosad je ovaj relativni anonimus od trenera trenirao niželigaške klubove po Španjolskoj - Almazoru (četvrtoligaš), zatim petoligaše Burrianu i CD Ondu. Zasjeo je Escobar nakon toga na klupu CD Castellon B u sezoni 2017., a potom preuzima A momčad iste ekipe koju je uveo u drugu ligu, Secundu.

Zanimljiv podatak jeste da je u 197 utakmica, koliko je vodio klubove u četvrtoj ligi (Preferente), ostvario najveći prosječni broj osvojenih bodova u povijesti ligi - 2.086 po susretu.

Potom je Escobar bio pomoćnik u Americi iz Calija koju je s te pozicije poveo do titule prvaka. Escobar je bio jedan od kandidata koji je trebao zamijeniti Oscara Cana na klupi, no klub se odlučio za Juan Carlos Garrida.

Defitivno da ga je to kolumbijsko iskustvo približilo novom klubu, jer su vlasnici kluba - kako smo naveli - Kolumbijci, kao i podatak da je tri igrača America danas u sastavu Šibenčana te su ga oni preporučili trenutnoj upravi kluba. Ugovor će Španjolac potpisati do kraja sezone, a pomoćnik će mu biti Jacint Guimerá.

Imat će vatreno krštenje već za vikend kada ga očekuje domaći ogled na Šubićevcu protiv Dinama (17.05h) što je utakmica protiv vjerojatno najjačeg kluba, kao i veliki iskorak, u njegovoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri.



Tagovi

NK Šibenik

Ostale Vijesti