Marko Dimic/PIXSELL
Marko Dimic/PIXSELL

Bijeli dim nad Šubićevcem? Šibenčane bi danas trebao preuzeti strani trener

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 09:41

Čuđenje među Šibenčanima izaziva činjenica da klub nije iskoristio ovu pauzu i na vrijeme angažirao novog trenera, jer ulazimo u završnicu sezone u kojoj će klubu svaki bod biti zlata vrijedan u borbi za opstanak. Pomalo amaterski od strane vlasnika kluba.

Ušli smo u tjedan u kojemu nam se scenu ponovno vraćaju hrvatski prvoligaši, a jedan od njih i dalje je bez trenera. Jasno, pričamo o Šibeniku, pred kojim je za vikend, točnije u subotu, dvoboj protiv vodećeg Dinama.

U kakvom će ga raspoloženju igrači dočekati teško je reći, jer ni oni sami ne znaju tko će ih u toj utakmici voditi. Podsjećamo, Rendulić je smijenjen prije tjedan dana i taj potez vlasnika iz Kolumbije iznenadio je cjelokupnu hrvatsku nogometnu javnost, jer je spomenuti trener radio dobre stvari s novim prvoligašem, unatoč rezultatskoj krizi u koju je klub upao.

Još više čuđenja među Šibenčanima izaziva činjenica da klub nije iskoristio ovu pauzu i na vrijeme angažirao novog trenera, jer ulazimo u završnicu sezone u kojoj će klubu svaki bod biti zlata vrijedan u borbi za opstanak. Pomalo amaterski od strane vlasnika kluba, rekli bismo.

U kuloarima se spominjalo mnogo imena, kažu da nema domaćeg trenera čije se ime nije izvrtjelo na šibenskim ulicama, no kako stvari stoje, nijedno od njih se neće pokazati istinitim, jer bi na klupu Šibenika trebao zasjesti stranac.

A to nije Mario Rosas, koji je bio prva opcija čelnika kluba. Španjolac je jedan od trenera u drugoligašu Castellonu, s kojim ga ugovor veže i ne misli ga raskidati. No, kako pišu u Sportskim novostima, vlasnici Šibenika okrenuli su se drugim rješenjima i bijeli dim već bi se danas mogao vidjeti na Šubićevcu.

Ime novog trenera ne navode, ali sugeriraju da je riječ o osobi sa španjolskog govornog područja, koja će se već danas predstaviti igračima i klupskom osoblju. Drugim riječima, uskoro bismo trebali saznati imaju li kolege iz Sportskih novosti dobre informacije.

Podsjetimo, Rendulić je Šibenčane uveo u elitni rang hrvatskog nogometa i jedno vrijeme bio najugodnije iznenađenje prvenstva. Rušio je Dinamo, Hajduk i Rijeku, no to očito ništa ne znači onima koji su nedavno preuzeli klub.

Štoviše, od Rendulića su se oprostili porukom preko mobitela, nakon čega je smijenjeni trener ekskluzivno za Germanijak rekao da su novi vlasnici u klub donijeli toliko minorni novac da to nije vrijedno ni spomena.

Njegov intervju za Germanijak možete pročitati OVDJE.


Tagovi

NK ŠibenikKrunoslav RendulićPrva HNL

Ostale Vijesti