Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Erlić: "U početku mi je bilo jako čudno, debi na Poljudu je san svakog Dalmatinca, a sa Šutalom sam 'kliknuo'"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 16.06.22. | 08:01

Jedan od najboljih igrača Hrvatske u dvije utakmice protiv Francuske te Danske u Kopenhagenu, Martin Erlić, osvrnuo se na svoje nastupe za reprezentaciju u Ligi nacija.

Martin Erlić svakako je jedan od najvećih dobitnika lipanjskog ciklusa Lige nacija. Dok su kvalitete Josipa Šutala domaćem nogometnom puku bile poznate kroz prizmu igara u Dinamu, Erlić nikada nije trčao po HNL travnjacima, već je svoj put do reprezentaciju tražio prvo kroz niže talijanske lige, a onda i kroz Serie A igrajući za Sassuolo i Speziju.

Po povratku u rodni Tinj, mjesto u zaleđu Zadra, nakon epizode u reprezentaciji obitelj i sumještani pripremili su mu spektakularni doček za kojega on, tvrdi, ipak uspio saznati i tako 'upropastiti' iznenađenje.

"Unatoč svemu, bilo je nezaboravno. Ne mogu opisati osjećaje i emocije, pamtit ću to cijeli život", rekao je Erlić u razgovoru za Sportske novosti, a onda se osvrnuo i na pohvale koje je dobio ne samo od svoje familije i prijatelja, već od cijele nogometne javnosti...

"Neke naše igrače sam poznavao, pojedine nisam. Luka Modrić je došao nakon dva-tri dana, tada smo se upoznali. Bilo mi je čudno na početku, nisam mogao vjerovati s kojim igračima dijelim svlačionicu. Malo-pomalo sam se morao naviknuti. Prvu utakmicu igrao sam na punom Poljudu u Splitu, što je san svakog djeteta iz Dalmacije. Došlo je dosta obitelji, prijatelja. Da sam birao, niti sam ne bih mogao izabrati bolji trenutak. Ušao sam u utakmicu opušteno, znao sam da imamo podršku s tribina. Veliki sam domoljub i igrati za hrvatsku reprezentaciju poseban je osjećaj. Hvala Bogu, prošlo je sve kako treba", rekao je.

Erlić je potom bio starter na Parken Stadionu u Kopenhagenu i Stade de Franceu u Parizu. Hrvatska je obje utakmice pobijedila s 1:0, a Erlić je bio jedan od najboljih igrača na terenu.

"Velika je zasluga svih igrača koji su mi bili pri ruci. Od Vide, Vrsaljka, Modrića, Kovačića, Brozovića, Kramarića... Dečki su me sjajno prihvatili, pomogli tijekom utakmica. Mogu im se samo zahvaliti, kao i izborniku Daliću te ostatku stručnog stožera".

Njegova 'disertacija' svakako je bila utakmica na Saint-Denisu na kojem se potpuno ravnopravno nosio s - u ovom trenutku - vjerojatno dva najbolja napadača svijeta, Kylianom Mbappeom i Karimom Benzemom.

"Znao sam da je Mbappe jako brz, a tu je negdje i Nkunku te sam gledao uzeti koji metar više u slučaju lopte u prostor i trke. No, nisam se previše zamarao oko toga. Svaku utakmicu treba igrati bez presinga. Ne smijem ući u utakmicu da se preplašim. Iako imaju veću kvalitetu od ostalih, oni su ljudi kao i mi. Ključno je bilo biti fokusiran cijelo vrijeme. Trenutak nepažnje mogao je biti koban. Osjećao sam se odlično na terenu. Što je utakmica više odmicala, to sam bio sigurniji".

Erlić se pokazao kao sjajan tandem s braničem Dinama, Josipom Šutalom.

"Dečko je top. Kliknuli smo. Komunikacija među nama bila je sjajna. Nadam se da će nastaviti ovako igrati", rekao je Erlić, a onda se osvrnuo i na suigraća u reprezentaciji s kojim još nije imao priliku igrati, Joška Gvardiola:

"On je klasa svjetskih razmjera, o njemu ne treba pričati, sve se zna. Nadam se da će se brzo oporaviti i vratiti se reprezentaciji".

Erlić (24), kojem Transfermarkt vrijednost procjenjuje na 5.5 milijuna eura, je još uvijek igrač Sassuola. Ponuda ima dosta no nije htio otkriti i koje...

Cijeli intervju možete pročitati u tiskanom izdanju Sportskih novosti, a dio imate i OVDJE.


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaMartin ErlićLiga nacija

Ostale Vijesti