REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith

Enrique: "Ja sam birao prva tri pucača, Bono je spektakularan vratar i danas je bio vrhunski"

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 06.12.22. | 20:00

Španjolski izbornik odgovorio je i na pitanja o svom statusu na klupi reprezentacije

Nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Španjolske u četvrtfinale se plasirao Maroko. Velika je to senzacija, a na konferenciji za medije španjolski izbornik odmah je čestitao Marokancima.

„Bili su bolji od nas u izvođenju jedanaesteraca. Okrutno? Mislim da je nogomet prekrasan sport, ali s jasnom konotacijom da momčad može pobijediti bez napada. Potpuno smo ih savladali i pokušavali probiti se do gola. Koštalo nas, gađali smo prema vratima 11 puta, ali uspjeli su se obraniti. Na kraju su nas koštali penali. Jako sam ponosan na svoje igrače, čestitam im. Odabrao sam tri najbolja pucača, ostale su igrači odlučili na temelju osjećaja. Bono je spektakularan vratar i danas je bio vrhunski. Dali smo 100 posto i morali bismo čekati drugu priliku. Jako mi je žao zbog navijača. Ne može biti, pokušali smo... Žao mi je. Moja budućnost? Ovo nije vrijeme. Upravo sada želim otići kući i vidjeti svoje ljude“, rekao je Luis Enrique pa nastavio:

„Može nam se zamjeriti što nismo stvorili više prilika za gol, ali Maroko se jako dobro branio. Više sam nego zadovoljan onim što je momčad napravila i što je zastupala moju ideju nogometa i mogu im samo čestitati na stavu i ponašanje.“

Dotaknuo se i svog posla u reprezentaciji.

„Ne mogu vam reći jer ne znam. Nije sada vrijeme, nije važno ni zanimljivo. Ugovor mi je istekao, ali jako mi je ugodno. Imam više izlaza od metroa“, zaključio je Enrique.(G)


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.ŠpanjolskaMaroko

Ostale Vijesti