NYC
NYC

Englezi tvrde: Arsenal se uključio u utrku za hrvatsku senzaciju iz Kustošije

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.10.23. | 08:00

Dino Klapija trenutno je na pripremama reprezentacije SAD-a koja ide na SP U-17 u Indoneziju sljedeći mjesec

Engleski Daily Mail objavio je u petak navečer kako se i londonski Arsenal uključio u utrku za Dina Klapiju, 16-godišnje čudo od djeteta koje trenutno nosi dres zagrebačkog trećeligaša Kustošije u koju je stigao iz Maksimira. Englezi navode kako su Topnici svoje zanimanje spremni pratiti s gotovo šest milijuna eura teškom ponudom te tako pomrsiti račune Manchester Unitedu, Chelsea, RB Leipzigu i Borussiji Dortmund.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U svojem članku novinar Daily Maila tvrdi kako su skauti Arsenala gledali Klapiju na tri utakmice te podnijeli svoj izvještaj u klubu koji je ocijenjen pozitivnom ocjenom. Podsjetimo, Klapija je rođen u SAD-u i prve korake napravio je u nogometnoj akademiji New York Cityja nakon čega je slijedilo preseljenje cijele obitelji u Hrvatsku. Nedavno je prihvatio poziv U-17 reprezentacije SAD-a koja se priprema za SP koje počinje sljedeći mjesec u Indoneziji.


Ono što je opasnost za želje Arsenala i Manchester Uniteda, tvrde Englezi, jest zanimanje za Klapiju koje dolaze iz Bundeslige. Naime, u Njemačkoj se nudi razvojni put za Klapiju koji se sviđa njegovim roditeljima dok Kustošija može možda i nešto manju financijsku ponudu nadoknaditi dobrim postotkom od sljedeće prodaje.


Kako bilo, i dalje je sasvim nejasno kako je Dino Klapija prošao ispod radara Dinama u kojem je trenirao prije nego ga je Bara odveo u Kustošiju odakle će ove zime put neke od liga petica. (G)


Tagovi

ArsenalKustošijaAndy Bara

Ostale Vijesti