SRDJAN ZIVULOVIC/Action images
SRDJAN ZIVULOVIC/Action images

Englezi ponovno podcjenjuju Hrvate, a u dvije utakmice samo su jednom pucali u okvir gola

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 31.03.21. | 09:39

Stigli su u Sloveniju s velikim najavama, kao i uvijek. Nakon Francuske, imaju drugu najskuplju momčad, imaju imena koja igraju po engleskim velikanima, ali nemaju igru i najveće su razočaranje ovog Europskog prvenstva

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija danas igra povijesnu utakmicu. Pobjedu su već upisali i skinuli sa sebe prokletstvo vezano uz Europska prvenstva, a sada mogu napraviti i korak dalje te po prvi put izboriti drugu fazu natjecanja.

Protivnik je moćna Engleska, druga najskuplja momčad prvenstva, a kombinacija za prolaz je mnogo. Ukratko, Hrvati nisu sigurni ni sa pobjedom, a dalje mogu čak i s porazom. Svi u skupini su i dalje u igri za četvrtfinale, a opširnije o svemu pisali smo prije dva dana i sve kombinacije možete pročitati OVDJE.

Iako su posljednji u skupini, bez osvojenog boda, dosadašnji rezultati išli su na ruku Englezima. Naime, ako pobijede večeras Hrvatsku s dva gola razlike, a u isto vrijeme Portugal uzme sva tri boda Švicarskoj, Englezi će osigurati prolaz među osam najboljih.

S obzirom na to puni su optimizma, no nije jasno na čemu ga temelje. U dosadašnje dvije utakmice nisu zabili nijedan pogodak, štoviše, imaju samo jedan udarac u okvir gola. I to iz slobodnog udarca. Drugim riječima, Englezi igraju katastrofalno na ovom prvenstvu i najveće su razočaranje dosadašnjeg EP-a.

Stigli su u Sloveniju s velikim najavama, kao i uvijek. Nakon Francuske, imaju drugu najskuplju momčad, imaju imena koja igraju po engleskim velikanima, ali očito nisu uigrani. Mnogi prstom upiru prema izborniku Aidyju Boothroydu, koji je pod velikim pritiskom i koji bi vrlo lako mogao ostati bez posla ako danas ne prođe dalje. Engleski mediji već špekuliraju s imenima njegovog nasljednika.

S druge strane, Boothroyd tvrdi kako rezultat ionako nije u prvome planu, jer je sve podređeno seniorskoj reprezentaciji. Naglasio je kako je mogao u Sloveniju pozvati igrače poput Jude Bellinghama, Masona Mounta, Jadona Sanchoa, Phila Fodena i Trent Alexander-Arnolda, ali je prioritet da oni igraju za najjaču englesku vrstu.

„Znam da se posao seniorskog trenera popularno naziva nemogućim, ali onda je posao trenera U-21 reprezentacije potpuno nemoguć. Razlog je taj što moramo proizvoditi igrače za seniorsku selekciju, a s druge strane svi od nas očekuju pobjede“, požalio se Boothroyd engleskim novinarima.

Međutim, stručnjaci i analitičari ne slažu se s tom njegovom izjavom i tvrde da mladi Englezi imaju vrlo dobru momčad koja bi mogla i trebala uvijek pobjeđivati.

No, na to smo navikli od strane Engleza, koji uvijek imaju visoko mišljenje o svojim momčadima i koji često podcjenjuju svoje protivnike. Nedavno su novinari i navijači Tottenhama podcijenili Dinamo pa su im Modri na Maksimiru uvalili tri komada i izbacili iz Europe.

Ta opomena očito nije bila dovoljna Englezima, koji su ovaj put podcijenili mladu hrvatsku reprezentaciju. Tvrde na Sky Sportu da smo najslabiji u skupini i da Engleska to jednostavno mora dobiti.

„Gledao sam dvije utakmice Hrvatske i mogu reći da imaju pomalo svega. Mislim da su momčad protiv koje možeš igrati i zabiti gol, ali imaju snagu da te ugroze. Najslabija su momčad protiv koje ćemo igrati na prvenstvu, ali sigurno će ići glavom kroz zid kako bi došli do pozitivnog rezultata protiv Engleske“, napisao je Andy Hinchclife, analitičar na Sky Sportu.

Nadamo se da su sve ove napise vidjeli i u hrvatskom stožeru i da će isti dodatno nabrijati Bišćanove mladiće. Hrvatska je mnogo puta pokazala da lakše igra protiv velikana i ne sumnjamo u to da će Moro i ekipa i danas biti na visini zadatka. Neovisno o tome tko će istrčati u prvih 11.


Tagovi

engleska U-21 nogometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo u nogometu U21

Ostale Vijesti