Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

EURO U-21: Hrvatskoj pobjeda protiv Engleza ništa ne garantira, svi još uvijek mogu proći i ispasti

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 08:20

Što se tiče naših mladića, najlakši put do četvrtfinala je uzeti bod ili sva tri protiv Engleza te navijati za Portugal protiv Švicarske

Mladi Hrvati jučer su stigli do prve povijesne pobjede na Europskom prvenstvu, međutim daleko do toga da su osigurali prolaz među osam najboljih. Naime, u kasnijem terminu Portugal je pobijedio Englesku i tek tada se situacija u skupini skroz zakomplicirala.

Drugim riječima, sve četiri reprezentacije mogu još uvijek ispasti i proći, bez obzira na eventualni broj bodova u skupini. Takva kombinacija sigurno najviše odgovara Englezima, koji su bez boda i postignutog gola, ali pobjedom protiv Hrvatske mogu dalje.

Točnije, mogu dalje ako pobijede Hrvatsku s dva gola razlike, a Švicarska pritom ostane poražena od Portugala. Inače, Englezi su na prvenstvo stigli kao drugi favoriti i najveće su razočaranje dosadašnjeg dijela turnira.

Što se tiče naših mladića, najlakši put do četvrtfinala je uzeti bod ili sva tri protiv Engleza te navijati za Portugal protiv Švicarske. Ako, pak, Švicarci iznenade vodeće Portugalce i uzmu tri boda, tada i nama igraju samo tri boda protiv Engleske. Međutim, i tu postoji jedna caka. Ako Švicarska pobijedi s rezultatima 3:2, 4:3, 5:4 i tako dalje, tada Hrvatskoj ni pobjeda protiv Engleza ništa ne znači.

S druge strane, ako mi pobijedimo Engleze s tri gola razlike, tada nas rezultat iz druge utakmice uopće ne zanima.

Ako, pak, Hrvatska ostane poražena od Engleza, i u tom slučaju može dalje, ali Englezi nas ne smiju dobiti s dva gola razlike, a Portugal mora svladati Švicarsku.

Ukratko, mnogo je kombinacija u igri i vjerojatno se ništa neće znati do posljednjeg sučevog zvižduka. Utakmice tog posljednjeg kola igraju se u isto vrijeme i počinju u 18 sati.

U slučaju da Hrvatska prođe dalje, križa se sa skupinom u kojoj igraju Španjolska, Češka, Italija i Slovenija. Međutim, taj drugi dio prvenstva igra se tek od 31. svibnja, jer je Euro podijeljen na dva dijela. Zna se koji je razlog - sveprisutni virus.


Tagovi

Euro U21

Ostale Vijesti