Engleski velikan otvorio pregovore: Coutinho se vraća na Otok

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.03.20. | 08:51

Možda najveća ptica selica europskog nogometa u zadnje vrijeme ima pred sobom novu priliku da se vrati u sam zvjezdani vrh.

U četvrtak je lansirana vijest kako je Chelsea službeno otvorila pregovore s Barcelonom oko dovođenja nesumnjivog nogometnog maestra Philippea Coutinha.

Prošlog je ljeta sredinom kolovoza, nakon dugih i iscrpnih pregovora, prešao na posudbu u Bayern München, a ta gaža je Bavarce stajala osam i pol milijuna eura, pretekavši time neke druge velikane u utrci za njim (Tottenham).

Brazilčev mandat na Allianz Areni bio je više ispod nego na razini očekivanja, a klupski rukovodioci nekoliko su puta mijenjali stavove, između onih da ga žele zadržati i odluke da ga se ipak žele riješiti.

Konačna odluka je prevagnula na ovu drugu stranu. Barcelona je za odličnog fantazista platila Liverpoolu 120 milijuna eura plus 38 milijuna u potencijalnim bonusima. No ''plesao'' je samo jednu sezonu na Camp Nou, a nakon povratka s posudbe iz Münchena ovo ljeto Barca ga je spremna još jednom ponuditi nekome od zainteresiranih.

 

 

Chelsea na pameti ima sličnu varijantu – posudba u kojoj će se oni pobrinuti za njegovu plaću, a imat će konkurenciju u Brazilčevom prvom europskom klubu, Interu. Frank Lampard spreman je ''mečirati'' godišnju plaću u Bayernu (oko 13 milijuna eura).

Coutinho je izrazio želju za povratkom u Premiership, a obustava svih nogometnih aktivnosti uslijed pandemije koronavirusa omogućila je dvama klubovima da na miru sjednu u namjeri da realiziraju ovaj posao.

No bivši stoper i svjetski prvak s Francuskom, a danas stručni komentator Frank Leboeuf, u javljanju za ESPN izrazio je svoje negodovanje glede ovog posla. Ne vidi kako bi se Coutinho uklopio u Lampardov sustav, a sličnog stava su i ostali stručnjaci.

Zaključak je da je upitno njegovo samopouzdanje s obzirom na zadnje dvije neuspješne kampanje u europskim velikanima te kako Chelsea ima dovoljno kreacije u Mateu Kovačiću i Jorginhu. Ipak, ugovor na ljeto istječe Coutinhovom sunarodnjaku Willianu, te napusti li on Stamford Bridge, ova posudba bi djelovala kao adekvatna popuna novonastale rupe.

(foto: Reuters)


Tagovi

posudbaTottenhamLiverpoolBarcelonaInterBayernChelseatransferiPhilippe CoutinhoCoutinho

Ostale Vijesti