REUTERS/Ina Fassbende
REUTERS/Ina Fassbende

Emotivni oproštaj Lewija od suigrača, Müller otkrio: "Nije mu bilo svejedno"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.07.22. | 08:06

Poljski napadač nakon osam godina odlazi iz Münchena

Najveća trakavica ovog prijelaznog roka je jučer dobila svoj rasplet – Robert Lewandowski je konačno postao igrač Bracelone, pa planet nogomet konačno može udahnuti. Odužila se partija pokera Bavaraca i Katalonaca, skrivale su se karte, bilo je i ponešto blefiranja, a na koncu su Španjolci prvi trepnuli i prihvatili uvjete Bayerna, ispunivši osim svoje i veliku želju poljskog napadača da preseli na Nou Camp.

Lewandowski je, barem koliko se to moglo iščitati iz medija, radio sve i sa svoje strane da dođe do transfera, no ako je suditi po izjavama njegovih suigrača nitko mu na tome nije zamjerio, štoviše.

Poljak je imao emotivni oproštaj od Bayernove svlačionice, ali detalje razgovora akteri ne otkrivaju. Zato su njegovi donedavni suigrači biranim riječima pričali o njemu.

„Na kraju smo očekivali ovakav rasplet. Ali kada je došao taj trenutak, Lewiju nije bilo lako“, reći će Thomas Müller koji je ostvario dosta plodno partnerstvo s poljskim reprezentativcem.

Müller priznaje kako će njegova momčad sada ipak morati promijeniti stil igre.

„Naš način igre i geometrija sastava će se sada promijeniti i moramo kompenzirati njegov odlazak. Lewi nije samo bio bitna ličnost proteklih osam godina, nego i formativna figura na terenu koja je oblikovala našu igru“.

Medijskim prostorom su kružile glasine kako je Lewandowski zabušavao na treninzima, ali Müler opovrgava takve navode.

„S obzirom da je promjena visjela u zraku, sve je bilo u najboljem redu. Iskazano je obostrano poštovanje“.

Na sličnom tragu je i Kingsley Coman.

„Lewi je veliki, veliki igrač. Moram zabijati više pogodaka. Svi moramo zabijati više, to je jasno“, ističe Coman, dok će Manuel Neuer podvući:

„Naravno da je ovo ogroman gubitak za nas, nedostajat će nam jako“. (pz)


Tagovi

Robert LewandowskiThomas MüllerManuel NeuerBayernBarcelona

Ostale Vijesti