REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Dybala > C. Ronaldo: Argentinac 'skinuo' Portugalčev rekord prodanih dresova u jednom danu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.07.22. | 09:37

Po dolasku u Vječni grad dobio je i svoj mural.

Mjesecima se nije znalo gdje će Paulo Dybala nastaviti svoju igračku karijeru. Znalo se da neće ostati u Juventusu, kao prvi 'pick' za njegovu novu destinaciju navodio se Inter, no povratkom Romelua Lukakua na San Siro ta je opcija propala. U igri su bili Tottenham i Arsenal, no oba kluba dovela su jaka imena u napad (Richarlison odnosno Gabriel Jesus), uz sve to, Dybalini apetiti nisu bili mali, samim time i odbojni velikom broju klubova.

Pred kraj te 'trakavice' prvo se stidljivo, a kasnije sve glasnije počela javljati Roma kao moguća nova destinacija argentinskog superstara. Prije nekoliko dana taj se transfer i obistinio, Dybala je stigao u Vječni grad kod Josea Mourinha i, iz poštovanja prema Franescu Tottiju, odabrao broj 21 umjesto 'svoje' desetke.

„Igrao sam s najvećima u povijesti nogometa Messijem i Ronaldom, a sada radim s jednim od najvećih trenera. Stvarno sam želio upoznati njega i svoje suigrače, jedva sam čekao da počnem. Direktor Pinto mi je predložio, razgovarali smo. Ali znam koliko je taj broj važan u Rimu, taj dres mora biti Tottijev zbog onoga što je napravio, njegov je. Možda ću ga jednog dana moći nositi. Odabrao sam 21 jer sam s tim brojem počeo pobjeđivati. I želim to nastaviti raditi", rekao je Dybala nakon potpisa.

A njegov dolazak u Vječni grad polučio je euforiju među navijačima Giallorossa. Pohrlili su u Romine fizičke i online fan shopove i prema pisanju Corriere dello Sport i argentinskog Olea, u Dybala je oborio rekord prodanih dresova u jednom danu u Italiji, a kojeg je postavio Cristiano Ronaldo dolaskom u njegov bivši klub 2018. godine.

Dybala je uz taj 'rekord' ekspresno dobio i mural u Rimu ispod kojeg piše "San Paulo la Joya" ("Sveti Paulo Dragulj", op.p.), koji je omogućio navijačima Vučice da opale prve 'selfieje' sa svojim novim idolom.

Dybala se već priključio treninzima Vučice, a svoj debi u dresu Giallorossa trebao bi imati danas u prijateljskoj utakmici protiv Nice.

(N.R.)


Tagovi

RomaPaulo DybalaJose MourinhoSerie A

Ostale Vijesti