REUTERS/Andrew Couldridge
REUTERS/Andrew Couldridge

Dybala otkrio zašto nije uzeo desetku: „Taj broj pripada samo jednom zbog onog što je napravio“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.07.22. | 21:25

Predstavljen je službeno u Rimu

Roma je danas predstavila veliko pojačanje u svojim redovima. Kao slobodan igrač došao je Paolo Dybala koji nije našao zajednički jezik s čelnicima Juventusa pa je krenuo u potragu za novim klubom. Tražio je Argentinac s obzirom na svoje kvalitete i predugo novu sredinu u kojoj će zaigrati, a ponuda Rome mu je bila najprivlačnija.

Osim ugovora privuklo ga je i raditi s jednim od najvećih trenera Joseom Mourinhom.

„Igrao sam s najvećima u povijesti nogometa Messijem i Ronaldom, a sada radim s jednim od najvećih trenera. Stvarno sam želio upoznati njega i svoje suigrače, jedva sam čekao da počnem“, rekao je Dybala na predstavljanju i dodao:

Poziv trenera i direktora dao mi je sigurnost, kao i to što sam mogao razgovarati s vlasnicima. Trener je bio vrlo jasan sa svojim idejama i to je jedan od glavnih razloga zašto sam ovdje. Svi ga znamo, njegovi pozivi su me oduševili, dugo smo razgovarali. Zahvaljujem njemu i klubu. Učinili su sve da me dovedu ovdje, moju obitelj, one koji rade sa mnom i prijatelje.“

Govorio je i o ciljevima u dresu Rome.

„Želim biti fizički i mentalno spreman što je prije moguće, želim pomoći ovoj momčadi da nastavi pobjeđivati. S obzirom na to da je Svjetsko prvenstvo blizu, trebat će se maksimalno pripremiti, a onda ćemo vidjeti na kraju godine što će se dogoditi da osvojimo još koji trofej. Roma je jako narasla zadnjih godina, vidi se izvana, a sada još više iznutra. Bilo je suđeno da dođem ovamo.“

Bilo je govora da uzme broj 10 na dresu, ali to nije napravio iz poštovanja prema najvećem u povijesti ovog kluba. Oduševio je tim potezom navijače, a na dresu će nositi broj 21.

„Direktor Pinto mi je predložio, razgovarali smo. Ali znam koliko je taj broj važan u Rimu, taj dres mora biti Tottijev zbog onoga što je napravio, njegov je. Možda ću ga jednog dana moći nositi. Odabrao sam 21 jer sam s tim brojem počeo pobjeđivati. I želim to nastaviti raditi“, zaključio je Dybala na predstavljanju u novom klubu.


Tagovi

Paulo DybalaRoma

Ostale Vijesti