Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Dvojbe Renea Pomsa: Beljo ili Mierez za četvrtu pobjedu u nizu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.10.22. | 08:00

Slaven Belupo i Osijek sastaju se u prvoj utakmici nedjeljnog programa HNL-a u Koprivnici (15 sati)

Dan ranije je Osijek krenuo put Podravine gdje ih danas dočekuje Slaven Belupo u 12. kolu HNL-a i njihov Zeka. Iako je njegovo ime visoko kotiralo na navijačkoj isti želja, na Zekićev povratak u Osijek će se malo pričekati. Međutim, rekorder po broju utakmica na klupi Osijeka u HNL-u zasigurno će biti tvrd orah za “lege” ove nedjelje (15 sati, MAXSPORT1) kada ih kao trener Slaven Belupa dočekuje na stadionu Ivan Kušek-Apaš u Koprivnici.

Rene Poms, pojačan novim analitičarem Robinom Krasniqijem i terapeutom Thomasom Koranom traži svoju četvrtu pobjedu u nizu. U dobrom su trenutku, atmosfera je na razini a kvaliteta ionako nije bila upitna. Najveća dvojba za Pomsa je hoće li povratnici u konkurenciju nakon odrađenih suspenzija (Lončar, Mierez), od prve minute u vatru ili će prednost dobiti Beljo u špici, odnosno mladi Barišić koji je odlično odigrao protiv Lokomotive. Trener Osijeka ima visoko mišljene o Mierezu, ali Beljo je ipak ono najdragocjenije što Osijek nudi na tržištu. Ako ga se želi prodati u zimskoj pauzi, a čini se kako je to intencija vodstva Osijeka, onda mu se mora ukazati i povjerenje. Uostalom, Beljo ga je zaslužio svojim igrama i lani i ove sezone…

Slaven Belupo - Osijek, 15.00

S druge strane, Barišić je pokazao da zaslužuje više prilika i sigurno će ih dobiti, pogotovo izostankom kapetana Škorića, no Lončar se podigao zadnjih nekoliko utakmica i dojma smo kako je on bliži udarnom sastavu koji će Poms poslati na Slaven Belupo.

Domaćini čekaju Osijek nakon poraza u Maksimiru koji ih nije previše uzdrmao. Malo je momčadi koje iz sudara s Dinamom izlaze s bodovima, ali veliki poticaj za Slaven Belupo trebala bi biti igra koja je bila puno bolja u odnosu na rezultat (4:1 za Dinamo). I to je temelj s kojim je Zekić radio pripremu za utakmicu s Osijekom. U prvoj utakmici u Gradskom vrtu bilo je 0:0, a zanimljiv podatak je kako domaćini u Koprivnici ne znaju za puni bodovni plijen protiv Osijeka u zadnjih šest utakmica. No, tradicije postoje da bi se rušile…

U redovima domaćina za utakmicu ne konkuriraju Branšteter, Jambor, Kvržić i Sušak koji su ozlijeđeni dok gostima iz istog razloga nedostaju Škorić, Cvijanović i Lovrić.

Utakmicu u Koprivnici sudi Ivan Bebek uz asistenciju Bojana Zobenice i Vedrana Đuraka. VAR je Marin Vidulin, a AVAR Robi Kezele.

Najavljeni sastavi:

Slaven Belupo (3-5-2)

Osijek (3-4-3)

HNL, 12. kolo

Petak, 7. listopada

Lokomotiva - Šibenik 1:1

Subota, 8. listopada

Hajduk - Varaždin 2:1

Istra 1961 - Dinamo - odgođeno

Nedjelja, 9. listopada

Slaven Belupo - Osijek, 15.00

Gorica - Rijeka, 17.10

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

NK OsijekRene PomsSlaven BelupoZoran ZekićDion Drena BeljoRamon MierezDanijel LončarHNL

Ostale Vijesti