Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Dvojac je stigao, a tko sve odlazi iz Hajduka ove zime?

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 04.01.24. | 08:02

Bijeli su započeli pripreme za nastavak sezone u kojemu žele titulu

Napokon se Hajduk vratio na teren, počele su pripreme za nastavak prvenstva koje Bijeli otvaraju kao jesenski prvaci s Rijekom 28. siječnja, a nakon nekoliko dana u Poljudu, formu će nastaviti brusiti u Umagu od 8. do 20. siječnja i odigrati četiri pripremne utakmice.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Definirana su dva velika dolaska (N. Kalinić i Kleinheisler), s posudbe se vratio stoper Prpić. Kako je priznao sportski direktor Mindaugas Nikoličius, iskusnog Kleinheslera vide prvenstveno na krilu iako je on u naravi ofenzivni vezni igrač, no Hajduk je tražio nekoga takvog profila. S njim je dogovorena posudba iz Panathinaikosa do kraja sezone, nije uglavljen na papir otkup ugovora, iako će Bijeli imati mogućnost i dulje zadržati iskusnog Mađara koji je malo igrao tijekom polusezone i želi izboriti poziv za Euro.

Euru se na nada Nikola Kalinić, ali je zato potpisao s Hajdukom za simbolični jedan euro plaće, dokazavši da novac nije motiv, nego osvajanje naslova prvaka i odlazak u mirovinu, jer uskoro puni 36 godina. S tim ciljem se i vratio u Hajduk, ali trener Ivan Leko nije računao toliko na njega, pa je došlo do razlaza prošlog ljeta. Sad je Kalinić nakon višemjesečne stanke na novom početku, a i on i struka nadaju se da može biti od pomoći. Koliko, pokazat će već pripremne utakmice.

Bijeli još traže lijevog beka, vrte se razna imena, a Nikoličius je biranim riječima govorio o Čolini. E sad, je li to znak da će baš on doći, još nije poznato. Zna se tek da je na izlaznim vratima Augsburga te da bi se jako brzo uklopio u momčad. No, pričekajmo još koji dan.

Bit će i odlazaka, i to onih koji su uvjetovani manjom minutažom kao što je to slučaj s Dolčekom, moguće i Čuićem te još nekim mladima koji bi mogli na posudbu. Za Dolčeka se spominjao Slaven Belupo, no on ima par opcija i za inozemstvo. To su planski odlasci koje neće biti nenadoknadivi, no postoji mogućnost, a potvrdio ju je i Nikoličius, da ode netko od važnijih igrača ukoliko dođe prava ponuda.

Na radaru financijski moćnijih klubova odavno su Pukštas i Sigur, vratar Lučić je imao sjajnu godinu, teško je predvidjeti može li 'sletjeti' neka ponuda koju se ne može odbiti. Vušković je počeo pripreme s Bijelima iako je bio u stanci u Londonu i valja vidjeti kakav je Tottenhamov plan za njega jer je poznato da u Englesku ne može još prije 2025. i 18. rođendana, a u Hajduku se baš neće naigrati pokraj Uremovića, Šarlije i Eleza, još se nakon ozljede vraća i Ferro.

Utakmice u Istri bit će filter za proljeće, bit će još odlazaka i dolazaka u hodu. S povratkom Perišića je status quo, nema još naznaka povratka neko vrijeme, a sve ovisi i o datumu kada će on biti spreman za utakmice, jer Hajduku je teško ulaziti u rizik uzimanja igrača koji nije odmah za igru, bez obzira koliko je on veliko ime i što bi se na taj način poslala jaka poruku o ozbiljnosti namjera za uzimanje titule. Hajduk bi Periju htio 'vezati' na dulji rok, no teško je parirati bogatim klubovima u kojima bi reprezentativac sa sjajnom karijerrom mogao još igrati kada se oporavi.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukNikola KalinićLaszlo KleinheislerMindaugas NikoličiuspripremeLuka VuškovićIvan PerišićHrvatska nogometna ligaZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti