hajduk.hr
hajduk.hr

Karoglan okupio hajdukovce: "Kalinić će za početak biti joker s klupe, i dalje češljamo tržište"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 03.01.24. | 16:09

Bijeli prvu utakmicu igraju 28. siječnja kada na Poljudu dočekuju Rijeku

Trener Mislav Karoglan u srijedu je zajedno sa svojim stručnim stožerom na Poljudu okupio nogometaše Hajduka na početku priprema za nastavak sezone, nakon što su igrači tijekom jutra obavili individualna testiranja. 

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvotimcima se uz trenera u svlačionici na početku nove godine obratio predsjednik Lukša Jakobušić, a zatim i sportski direktor Mindaugas Nikoličius, nakon čega je trener Karoglan poveo momčad na prvi trening održan na pomoćnom igralištu Poljuda. 

Prvom okupljanju prisustvovalo je sljedećih 30 igrača

Lovre Kalinić, Ivan Lučić, Borna Buljan, Fahd Moufi, Dino Mikanović, Zvonimir Šarlija, Filip Uremović, Josip Elez, Dominik Prpić, Šimun Hrgović, Niko Sigur, Mihael Žaper, Anthony Kalik, Vadis Odjidja Ofoe, Rokas Pukštas, Filip Krovinović, Yassine Benrahou, Roko Brajković, Emir Sahiti, Aleksandar Trajkovski, Leon Dajaku, Filip Čuić, Marko Livaja, Nikola Kalinić, Noa Skoko, Bruno DurdovFerro, Ivan Čubelić, Luka Vušković, Laszlo Kleinheisler

"Doveli smo Kleinheislera, vratili smo Prpića s posudbe u Radomlju. To su igrači koje sam htio, poželjeli smo dobrodošlicu. Kalinić? Radio je individualno zadnja četiri mjeseca, u dobrom je stanju, a danas će prvi put raditi s loptom. Trebat će mu određeni period adaptacije, ali vjerujem da će u drugom ili trećem tjednu priprema već biti na puno većem intenzitetu. Dok se ne spremi bit će joker s klupe, kasnije ćemo vidjeti", rekao je Karoglan i napomenuo kako ne misli da će prva dva kola proljetnog dijela sezone, u kojem Hajduk igra protiv Rijeke i Osijeka odrediti prvaka, već da je 'prvenstvo maraton'.

Dario Melnjak je u procesu rehabilitacije od ozljede koljena, Ismael Diallo je odsutan zbog reprezentativnih obaveza s Obalom Bjelokosti koja nastupa na Afričkom kupu nacija, a Ivan Dolček je virozan te će se kroz nekoliko dana priključiti radu s ostatkom momčadi. 

"I dalje češljamo tržište. Pozicija lijevog beka deficitarna je svugdje, ne samo kod nas. Ne bih želio da to bude popuna, u tom slučaju ostat ćemo na postojećim snagama. Šimun Hrgović također može pokriti tu poziciju. U nekoj opciji tu poziciju može odigrati i Mikanović".

Hajduk će u Umagu provesti dva tjedna...

"Uvijek kažem da treninzi pripadaju treneru, a utakmica igračima. Pripreme su mi prebitne, svjestan sam da možemo puno napredovati. Moramo spremni dočekati drugi dio sezone u kojem nas očekuju dvije izuzetno teške utakmice u startu. Moramo odmah biti na optimalnoj razini".

Bijeli će do ponedjeljka trenirati na Poljudu, a zatim momčad putuje u Umag gdje će odraditi središnji dio priprema te odigrati četiri prijateljske utakmice. Hajdukovi suparnici bit će slovenski prvoligaši Aluminij Kidričevo i Koper, mađarski prvoligaš MOL Fehervar te poljski prvoligaš Slask Wroclaw.

"Zadovoljan sam s protivnicima s kojima ćemo igrati na pripremama", kratko je rekao Karoglan. "Ovo nisu šestotjedne pripreme, idemo odmah s nogometnim dijelom, bažićni smo odradili od nove godine".

Kakve su mu želje u novoj godini?

"Svi imamo iste želje. Prije svega, želim momcima zdravlja. To mi je prva želja. Želimo napredovati u svim fazama igre, čak i obrambenoj koja je bila 'glorificirana'. Možemo i moramo bolje stiskati. Faza napada može biti bolja, a nisam zadovoljan niti s tranzicijom", zaključio je za kraj Karoglan. (D.K./N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hajduk

Ostale Vijesti