Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Dvoboj za Dinamovu pratilju: Toplak napada drugo mjesto, Zekić ga brani! (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 19.08.22. | 08:13

U Koprivnici će snage odmjeriti dva pobjednika iz prošlog kola. Gorica ide na nogome Slaven Belupu koji je sezonu otvorio iznad svih očekivanja

Nogometna karavana stigla je do 6. kola koje će večeras (20.00) u Koprivnici otvoriti Slaven Belupo i Gorica. Zanimljivo, tablica sugerira kako je domaćinima bod dovoljan da zadrže drugu poziciju na ljestvici dok s druge strane Gorica eventualnom pobjedom može biti promovirana u prvu pratilju Dinama.

Momčad Zorana Zekića u prošlom kolu uzela je puni bodovni plijen na Rujevici. Bolja pozivnica za domaće navijače nije mogla biti ispisana.

“Dobro smo otvorili sezonu, ali to još uvijek nije razina koju priželjkujemo. Moramo biti brži, bolji i kompaktniji”, skromno će Zoran Zekić koji ne krije da mu je malo krivo što se u Koprivnici ne prepoznaje dobar ulazak Slaven Belupa u sezonu.

“Naši prijatelji iz prigradskog naselja su u petak u 18 sati odlučili organizirati turnir u malom nogometu. Neke stvari mi baš nisu jasne. Nemam ja ništa protiv toga da pola grada navija za Dinamo, a druga polovica za Hajduk, ali bar u drugim utakmicama neka daju potporu nama. Jer, ako ispadnemo, svoje će klubove morati ići gledati u Zagreb”, jasan je Zekić koji izuzetno cijeni suparnika u večerašnjem dvoboju.

Trener Slaven Belupa smatra kako je Gorica izašla u posložen klub u kojem nema puno tenzija i pritiska.

“Kvalitetni su, imaju puno stranaca što je nekad dobro, nekad i nije. Uglavnom, mogu u u otvorenom nogometu svakog kazniti što se vidjeli protiv Lokomotive. Samir Toplak voli kombinatorni nogomet i zato vjerujem u otvorenu utakmicu iz koje ćemo mi izaći bodovno zadovoljniji”.

Zekić u ovoj utakmici ne može računati na vratara Suška kojeg nema zbog ozljede zgloba, ali Antun Marković je sjajna zamjena. Isto tako, zbog kartona neće biti Boseca.

S druge strane, Samir Toplak ostao je bez Denija Jurića. Neće biti niti Mitrovića, odnosno Keite. Upitan je nastup Kalika, a dobra vijest povratak je Matthewa Steenvoordena. Međutim, nakon trijumfa nad Lokomotivom u Gorici se lakše diše. Priznaje to i sam Toplak koji je svjestan izazova koji ga čekaju na stadionu Ivan Kušek Apaš.

“Slaven Belupo je ugodno iznenađenje lige, pogotovo u tom defenzivnom dijelu u kojem su fantastično posloženi. Trebat će se pomočiti u ofenzivi, ali jasno kako je ova utakmica naša velika prilika i dolazimo da se nametnemo”, poručio je Toplak koji ponajprije zaziva da kod njegove momčadi ne bude velikih padova u igri kao što je to bio slučaj s Lokomotivom.

“Moramo biti stabilni i koncentrirani kroz cijelu utakmicu”, poruka je stratega Gorice.

Dvoboj se igra s početkom u 20 sati uz prijenos na MAX Sport 1, a utakmicu u Koprivnici sudit će Ante Čuljak iz Zagreba, pomagat će mu Luka Pajić i Anto Marić, dok je četvrti sudac Ante Čulina. Ulogu VAR suca preuzet će Mario Zebec iz Varaždina, dok je AVAR Robi Kezele iz Rijeke.

Slaven Belupo - Gorica, HNL, 6. kolo, stadion Ivan Kušek Apaš

OČEKIVANE POSTAVE

Slaven Belupo (3-5-2):

Trener: Zoran Zekić

Gorica (4-2-3-1):

Trener: Samir Toplak

HNL, 6. kolo

Petak, 19. kolovoza

Slaven Belupo – Gorica, 20.00

Subota, 20. kolovoza

Varaždin – Šibenik, 18.30

Dinamo – Osijek, 21.05

Nedjelja, 21. kolovoza

Istra 1961 – Rijeka, 18.55

Hajduk – Lokomotiva 21.05

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Slaven BelupoZoran ZekićSamir ToplakHNK GoricaHNL

Ostale Vijesti