Dva gola Cvitanicha na startu francuskog prvenstva (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.08.14. | 10:30

I Francuzi su ovog vikenda počeli s prvoligaškim natjecanjem. U subotu je na travnjake istrčalo 14 momčadi.

Pravu golijadu i uzbudljivi preokreti viđeni su na stadionu Armand Cesari. Bastia je povela već u 8. minuti, a fantaszičan gol je postigao Maboulou. Marseille je preko Gignaca izjednačio 3 minute kasnije, a u 17. je Romaric postigao autogol za vodstvo gostiju. U 62. je Ginac dao svoj drugi gol i to iz penala, a domaćinima su bod na kraju ipak osigurali Tallo (66.) i Maboulou (73.) svojim drugim pogotkom.

Tri pobjede su ubilježili gostujući klubovi. Caen je s 3:0 bio uvjerljiv kod Eviana, a sve je riješeno već u prvom poluvremenu. Golove za Caen postigli su Kante (12). Te dva Duhamel (32. i 37.). Jedan gol manje postigao je St. Etienne na gostovanju kod Guingampa. Junak utakmice bio je turski napadač Mevlüt Erdinç koji je postigao oba gola – prvi u 39. iz penala, a drugi u sudačkoj nadoknadi. I Bordeaux je bio uspješan u gostima i to kod Montpelliera. Jedini gol na utakmici postigao je Diabate u 17. minuti. Naš Sertić je odigrao svih 90 minuta za goste.

I dok čekamo da Sertić konačno dobije francusko državljanstvo, jedan igrač o kojem se svojedobno pisalo kao članu 'Vatrenih' briljirao je u 1. kolu Ligue 1. Naime, Dario Cvitancih je dao dva gola za Nicu u domaćoj pobjedi protiv Toulousea. Domaćini su poveli upravo preko Argentinca hrvatskog porijekla koji je u 23. Postigao sjajan pogodak s 20-ak metara. Gosti su u samoj završnici prvog poluvremena dali dva gola – Braithwaite je izjednačio u 45. minuti, a Ben Yedder doveo Toulouse u vodstvo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. U drugom poluvremenu na scenu stupa opet Cvitanich koji se odlično snalazi u gužvi u petercu gostiju te u 63. izjednačuje rezultat da bi Bosetti 6 minuta kasnije postavio konačnih 3:2. Cvitanich je na travnjaku bio do 83. minute.

Domaću pobjedu je ubilježio i Nantes protiv Lensa, a jedini gol na utakmici dao je Bammou (65.) dok su Lille i Metz odigrali bez pogodaka.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ligue 1Dario Cvitanich

Ostale Vijesti