Dva dinamovca u kućnoj karanteni zbog koronavirusa

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.02.20. | 17:20

Ne pokazuju simptome bolesti, ali su u kućnoj karanteni.

Koronavirus uzima maha u Europi, a to se već počinje osjećati i u svijetu sporta.

Pojedine utakmice talijanskog prvenstva, gdje je zasad najveće žarište virusa na Starom kontinentu, morale su biti odgođene, a najveći tamošnji Derby d'Italia između Juventusa i Intera – potvrđeno je – igrat će se bez gledatelja.

Danas je stigla službena potvrda „dolaska“ koronavirusa i u Republiku Hrvatsku, a zbog mjera predostrožnosti dvojica nogometaša zagrebačkog Dinama završili su danas u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu.

Riječ je o Izetu Hajroviću i Mariju Gavranoviću. Naime, 'Hajrina' supruga Leyla bila je na modnoj reviji u Italiji, a iz Milana se vratila tek jučer – odakle se vratio i prvi službeno potvrđeni slučaj korona u Hrvatskoj. S obzirom na to da se Gavranović družio sa bosanskohercegovačkim nogometašem, i on je zbog mjera predostrožnosti podvrgnut pregledu.

S obzirom da ne pokazuju simptome zaraze koronavirusom, pušteni su na kućnu njegu, a potvrda informacije stigla je iz 'modrog' kluba.

„Nastavno na upite od strane medija, u nastavku donosimo priopćenje kluba.

Po saznanju kako je supruga jednog od igrača prve momčadi GNK Dinamo tijekom vikenda boravila u Milanu u Italiji, liječnička služba preventivno je djelovala i uputila igrača i njegovu suprugu u bolnicu Fran Mihaljević. S obzirom na to da osobe ne pokazuju simptome zaraze koronavirusom, trenutno nisu provedena nikakva testiranja već su osobe upućene u kućnu karantenu čije trajanje ovisi o nadzoru i procjeni epidemiologa. Svim igračima upućena je preporuka izbjegavanja i odgode putovanja u pokrajine zahvaćene virusom.

Pravovremeno ćemo obavijestiti javnost o daljnjim događanjima“, objavili su iz Dinama.

Zasad nema nikakvih najava o potencijalnom odgađanju utakmica Prve hrvatske nogometne lige.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Mario GavranovićIzet Hajrović

Ostale Vijesti