Dva crvena kartona, asistencija Perišiča i remi u derbiju na Olimpicu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.10.20. | 16:54

Sadržajna utakmica viđena je u ranijem terminu Serie A.

Lazio i Inter na rimskom su Olimpicu odigrali 1:1 u ovom, veoma zanimljivim dvobojima ispunjenom vikendu trećeg kola talijanske Serie A.

U 20. minuti je Luis Alberto zaprijetio, no Handanović je pokazao dobro nam poznatu kvalitetu i obranio taj udarac. Inter se izvukao u ovoj situaciji u kojoj su bili na rubu rezultatskog deficita relativno rano u utakmici.

I Inter je poveo u 30. minuti. Na lijevom je krilu loptu primio Ivan Perišuć, koji je opet počeo u udarnoj postavi. Dugo je ''vagao'' Manuela Lazzarija, ušao prema sredini, akcija nije baš tekla onako kako je naš igrač to zamišljao, no lopta je nekako stigla tamo gdje Inter najviše želi – prema Lautaru Martinezu u izglednoj situaciji za pogodak.

Argentinac se, po običaju, odlično snalazi i iz okreta matira Strakoshu sa šest metara lagano iskosa za 1:0.

 

 

Izjednačenje je stiglo u 55. minuti. Obrambeni igrač Francesco Acerbi nabacio je s lijeva poprilično izdaleka. No odlično je na drugoj stativi naciljao i inače nebeskog skakača Sergeja Milinkovića-Savića, taman dovoljno da Perišić ne uspije doći do lopte, i srpski internacionalac pogađa u bliži kut.

Moglo bi se tu eventualno koješta prigovoriti Handanoviću, no lopta je brza, kratka, i nije lako braniti takve udarce.

 

 

U 69. velika nedaća za domaćine. Zlatna kopačka Europe 2020. Ciro Immobile čini glupost udarivši Artura Vidala s poda, što je krajnje nesportski potez i arbitar Guida mu potpuno opravdano pokazuje put u svlačionicu.

Ali mora se priznati da je Čileanac ovu situaciju jako vješto, da ne kažemo perfidno isprovocirao. Uostalom, uvjerite se sami.

 

 

U 86. minuti puno izbuđenja. Najprije je Marcelo Brozović nakon udarca sa 17 metara i nakon što se lopta odbila od Bastosa i potpuno prevarila Strakoshu, pogodio vratnicu. U nastavku akcije dogodila se slična situacija kao sa Immobileom ranije. U jednoj situaciji kod ubacivanja sa strane odlični veznjak domaćina Stefano Sensi udara (ili bolje rečeno lakše odguruje) Patrica u blizini glave. Ovaj to, naravno, odlično ''prodaje'' i Interov kreator, koji je tek ušao u 67. minuti umjesto gagliardinija, dobiva crveni karton.

 

 

Utakmica je zaključena s 1:1, na neki način obje momčadi mogu biti zadovoljne, iako se to možda malo više može reći za domaćina.

Lazio je ovime možda na putu iskupljenja nakon teškog domaćeg poraza u drugom kolu od Atalante, iako bod u dvije utakmice u Rimu nikako ne zvuči dobro, tko god se našao na suprotnoj strani. Inter je na sedam bodova iz tri utakmice i trenutno ide stazo koju su si zamislili uoči sezone, a to je još agresivnije napadanje Scudetta.

(foto: Action Images)


Tagovi

Arturo VidalStefano SensiSerie ASergej Milinković-SavićSamir HandanovičLautaro MartinezMarcelo BrozovićCiro ImmobileInterLazio

Ostale Vijesti