Bivši HNL-ovac, koji je skupio 20 nastupa za BiH, sa 29 godina odlazi u šestu ligu

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 19.10.19. | 12:17

Sjećate li se ovog nogometaša?

Sjećate li se Adnana Zahirovića, nekadašnjeg veznjaka RNK Splita? Ovaj 29-godišnjak je cijelo ovo ljeto bio slobodan igrač, a nakon što nije uspio pronaći novog poslodavca odlučio se na jedan pomalo nevjerojatan potez - karijeru će nastaviti u njemačkoj šestoj ligi!

Takav njegov potez ne možemo nazvati novim angažmanom budući da je potpuno jasno kako je on svojom kvalitetom daleko iznad SV Neresheima, već samo kraćenjem vremena i održavanjem forme dok se ne pojavi neki "malo ozbiljniji klub" koji je spreman dovesti ovog središnjeg veznjaka.

Karijeru je započeo u Čeliku, a u svojoj dugoj i bogatoj karijeri promijenio je ukupno sedam država, a ovaj šestoligaš mu je jubilarni 10. klub čije će boje braniti.

Ne znamo je li se ikad dogodilo da netko tko ima 20 nastupa za nacionalnu vrstu, baš kao Zahirović, u naponu svoje karijere ode igrati niželigaški nogomet te se, ma da je i samo privremeno, zadovolji onime što mu je ponuđeno u  bavarskom gradiću koji broji nešto manje od 10 000 ljudi te u klubu koji nikad nije bio profesionalan.

Da nam je ovog ljeta rečeno kako će netko sa 20 nastupa za Zmajeve završiti u šestoj njemačkoj ligi, rekli bismo mu da je lud, ali kako to obično biva, taj luđak bi bio u pravu, dok bi mi i dalje visili nad karijerom ovog veznjaka i pokušavali shvatiti jednu stvar - što je pošlo po zlu?

(Foto: Reuters)


Tagovi

nogometna reprezentacija bosne i hercegovineAdnan Zahirović

Ostale Vijesti