Olmissum
Olmissum

Druga utakmica finala: Olmissum poziva svoje navijače na fer i korektno navijanje, dinamovce oraspoložila vijest o Luki Periću

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 22.05.23. | 10:00

Druga utakmica finala prvenstva Hrvatske u futsalu između Olmissuma i Futsal Dinama igra se večeras od 19 sati u omiškom Ribnjaku uz izravni prijenos na MaxSportu 1. Olmissum vodi u seriji s 1-0.

Omiški futsal klub Olmissum u petak je obranio prednost domaćeg parketa u prvoj utakmici finala 1.HMNL i u jednoj prilično žustroj utakmici svladao Futsal Dinamo s 2-1. Drugi čin finala igra se večeras, utakmicu prenosi MaxSport, a kako stvari stoje, omiški Ribnjak i danas će biti krcat.

Prouči cjelokupnu ponudu za futsal na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prva utakmica nam je osim izjednačenog futsala, u kojem su domaćini bili za gol bolji (i iskusniji), ponudila nam je i uzavrelu atmosferu na parketu i tribinama. U 27. minuti utakmice, neposredno nakon što je Duje Kustura izjednačio rezultat na 1-1, prvo je došlo do 'svađe' između Kusture, Sekulića i Dinamove klupe, potom je Danijel Dekanić udario Kusturu, a Dinamov strijelac Luka Perić glavom Marka Kuraju. Rezultat tog koškanja su crveni kartoni Luki Periću i Dinamovom pomoćnom treneru Nikoli Grgiću, žuti kartoni Dinamovim Dekaniću i treneru Matiju Đulvatu, te žuti karton Olmissumovom kapetanu Stjepanu Perišiću.

Navijači Dinama s nestrpljenjem iščekuju disciplinsku odluku o suspenziji Luki Periću. Kako saznajemo, Dinamov stasiti pivot trebao bi dobiti samo jednu utakmicu kazne, te bi trebao biti na raspolaganju Đulvatu u petak u (čini se) punom Draženovom domu.

Burno je bilo i na tribinama. Navijačka skupina Olmissuma Gusari, koju čine maloljetni mladići, bila je dosta ratoborna prema 'Purgerima', a na svojim kanalima objavila je proglas za današnju utakmicu u kojoj se u pozadinu čuje pjesma 'Gazi, Purgere', a u proglasu, između ostalog, stoji: "Svi tribamo biti obućeni u crno, ka i inače, svi tribaju skakat pivat, pljeskat i triba sve grmit: Gazi Purgere".

Na takvu netrpeljivu atmosferu prema zagrebačkom sastavu osvrnuo se i MNK Olmissum koji je u službenom proglasu pozvao navijače na sportsko, fer i korektno navijanje.

"Na svim našim utakmicama unatrag sedam godina koliko postoji klub nije bilo vrijeđanja, psovanja niti javnog izražavanja mržnje prema bilo kome već upravo suprtono. Besplatnim ulazom za djecu od prvih dana potičemo na dolazak na utakmice, kao i navijanje, ali bez vrijeđanja. Ove objave nemaju veze s pritiskom niti od jedne strane, to je stav kluba bio oduvijek i takav će ostati. Fair plaay prije svega. Ovim putem želimo pozvati sve naše navijače na sportsko i fer navijanje, ali i upozoriti sve da bilo kakvo vrijeđanje, skandiranje pogrdnim imenima i psovke neće biti dozvoljene na utakmici u ponedjeljak e će vas se zamoliti da napustite dvoranu u pratnju policije. Navijanje srčano, sportsko i primjereno pozdravljamo i dobrodošlo je u dvorani našeg kluba. Hvala", stoji u proglasu Olmissuma.

Hoće li se mladi navijači Olmissuma suzdržati od vređaone, ostaje za vidjeti, ono u što smo sigurni jest da nas večeras očekuje još jedna sjajna utakmica utakmica u ispunjenoj omiškoj modernoj dvorani, koju su domaćini za ovo finale, trebamo naglasiti, sjajno izbrendirali vizualnim identitetom svojeg kluba.

Trener Dinama Matija Đulvat umjesto suspendiranog Perića iz Zagreba je pozvao mladog pivota Luku Bjelića, dok će centralnu napadačku ulogu na ovoj utakmici imati Zvonimir Šućur i Neven Zonjić, drugi i četvrti Dinamov strijelac u tekućoj sezoni.

Ipak, najviše tereta na svoja leđa morat će preuzeti najiskusniji Dinamovci. Kapetan Kristian Čekol (Ivan Pavlić propušta utakmicu zbog trećeg žutog kartona), Kristijan Postružin i najstariji, Tihomir Novak.

„Nadam se da ćemo u ponedjeljak napraviti taj “break” koji želimo i iščekujemo, da napunimo Draženov dom i da završimo tamo priču, rekao je Čekol za službenu stranicu kluba, a s istim željama nadovezao se i Tihomir Novak: „Pripremamo se u Makarskoj nakon prve utakmice. Nažalost, rezultat nije bio onakav kakav smo svi priželjkivali, ali što je tu je. Imamo sad dva dana za dobro analizirati što smo krivo radili, što je bilo dobro i pripremiti se za ponedjeljak. Pokušat ćemo naravno napraviti taj „break“ i vratiti se u Zagreb s 1:1“.

Dinamovci su u petak nakon utakmice otputovali u Makarsku i za uzvratni susret finala pripremali su se uz domaćinstvo sportskog im rivala Novog Vremena kojeg su Plavi izbacili iz polufinala.

U redovima domaćina treći žuti karton i nastup u punom Draženovom domu prijeti Stjepanu Perišiću, Antoniju Sekuliću, Marku Kuraji i Duji Kusturi, a u sastavu Dinama dva žuta kartona imaju Kristian Čekol, Danijel Dekanić i Neven Zonjić.

Utakmicu će suditi Mislav Đeko, Mario Lulić, Edo Vulić i Luka Kovač-Levantin.

Dvoboj možete pratiti na programu MaxSport 1 od 19 sati, a prema tečajevima Germanije, Olmissum i u ovaj dvoboj ulazi kao favorit.



Tagovi

Futsalfutsal1.HMNLprvenstvo hrvatske u futsaluFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo ZagrebMNK OlmissumOlmissum

Ostale Vijesti