Al Abtal Cup/GNK Dinamo
Al Abtal Cup/GNK Dinamo

Druga pobjeda kombinirane momadi Dinama na turniru u Španjolskoj

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 15:26

Momčad Damira Krznara i Joze Bandića nadvisila je saudijski Future Falcons Green 3:1.

Nakon pet pogodaka u srijedu u mreži Real Sociedada, mladi su Dinamovi nogometaši i ove nedjelje nastavili sa sjajnim izvedbama na jakom međunarodnom turniru Al Abtal Cup. Domaćin turnira je Španjolska, grad Salou, a ovoga nedjeljnog poslijepodnevna B momčad Dinama nadigrala je saudijski Future Falcons Green 3:1.

Na startu natjecanja plavi su, u prvim dvjema utakmicama u skupini odigranima u studenom, remizirali 1:1 protiv Olympiquea iz Marseillea dok ih je mjesec kasnije svladala Valencia s 4:3. Ovoga su tjedna svojim suparnicima zabili osam pogodaka u dva nastupa: 5:2 protiv Real Sociedada i 3:1 protiv Saudijaca.

Prema izvještaju s klupske web-stranice, mrežu je u 13. minuti efektnim udarcem načeo Gabrijel Rukavina pri čemu je lopta okrznula nekoga od saudijskih igrača i odsjela u mreži. Sljedeća dva pogotka ‘potpisao’ je maksimirski branič Marko Novak-Stanko. Prvo se u 53. minuti, nakon ubačaja iz kuta i odbijene lopte, najbolje snašao u gužvi na vrhu peterca i nogom je skrenuo u mrežu. Tri minute kasnije ponovno je bio spretan nakon kornera. Iz kuta je, ali ovaj put s druge, desne strane, zavrnuo ljevicom Ivan Šaranić, a Novak-Stanko glavom lansirao pod gredu.

U smiraj utakmice Dinamov je vratar Ivan Mandić prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio Abdullaha Mahbuba, koji je potom i sam izveo jedanaesterac pogodivši za konačnih 3:1.

Ovoga puta na turnir je doputovala kombinirana momčad Dinama sastavljena od igrača juniorske ekipe i druge momčadi, uz vodstvo trenera Damira Krznara i Joze Bandića.

“Vidjeli smo da su Saudijci nešto agresivnija momčad nego drugi suparnici na turniru, a u prosjeku su i godinu, dvije stariji od drugih. Cilj nam je bio da uz brzinu podignemo i razinu naše agresivnosti, da se možemo s njima ‘pohrvati’. Tu smo jako dobro odgovorili, bili smo dobri u polju, agresivni bez lopte... Uza sve to brzo smo uzimali loptu, visokim presingom nismo im davali priliku dolaziti u našu trećinu. S druge strane, u napadu smo bili dobri i zadovoljan sam”, istaknuo je trener Dinama II, Damir Krznar.

Sljedeću utakmicu na turniru Plavi će odigrati 16. ožujka, ponovno protiv saudijskoga suparnika, Future Falcons White.

Al Abtal kup U-19

DINAMO – FUTURE FALCONS GREEN 3:1

Strijelci: 1:0 Rukavina (13’), 2:0 Novak-Stanko (53’), 3:0 Novak-Stanko (56’), 3:1 Mahbub (85’ – 11 m)

DINAMO (3-4-3): Mandić – Živković, Katinić, Novak-Stanko – Kanižaj, Soldo (28. Dobrilović), Šaranić, Lukanić – Topić (46. Pobi), Barišić (71. Mateković), Rukavina

FFG (3-4-2-1): Al Ghamdi – Al Sibyani, Al Dawsari, Mane – Al Qumairi, Shami, Al Mualad, Ahmed; Al Busaylan, Al Jabr – Mahbub


Tagovi

GNK DinamoDinamo IIDinamo juniori

Ostale Vijesti