Drama u Gradskom vrtu, Osijek ispao nakon lošijeg izvođenja kaznenih udaraca od CSKA Sofije

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.08.19. | 23:42

Kakva nesreća…

Regularnih 90. minuta završilo je rezultatom 1:0 za domaći sastav, a strijelac jedinog pogotka bio je Ante Majstorović u 28. minuti.

Praktički sljedećih 100 minuta mreže su mirovale pa smo pobjednika današnje utakmice saznali nakon lutrije jedanaesteraca.

Prva utakmica odigrana u glavnom gradu Bugarske završila je minimalnom pobjedom CSKA, ali usprkos porazu u prvom dvoboju domaći sastav je vjerovao kako večeras mogu stići do potpunog preokreta.

Prvu priliku vidjeli smo u trećoj minuti kada je iz slobodnog udarca zaprijetio Bočkaj, ali njegov udarac brani vratar CSKA Sofije.

U 13. minuti CSKA traži kazneni udarac, ali od toga neće biti ništa budući da je lopta pogodila Mancea u trbuh, nikako u ruku što sugeriraju gostujući igrači.

Odlična prilika za Osijek dogodila se u 23. minuti. Bočkaj je ubacio s lijeve strane, Šorša odlično utrčao ispred braniča, ali njegov udarac odlazi pored gola.

I onda je stigla 27. minuta. Marić je primio loptu skroz na desnoj strani, ostavio ju je Žaperu koji fantastičnim ubačajem pronalazi glavu novog igrača Osijeka Ante Majstorovića koji odlično reagira na prvoj vratnici i zabija pored nemoćnog vratara gostujuće momčadi. Osijek vodi i stvari su sada na početku – 1:0

Nakon zgoditka Majstorovića Osijek je nastavio dominirati u prvom poluvremenu, ali većih prilika nije bilo pa se na predah otišlo bez novih promjena na semaforu.

Prvu pravu priliku u drugom poluvremenu vidjeli smo u 62. minuti. Marin Pilj prošetao se između nekoliko gostujućih igrača, stigao je sve do ruba 16-erca nakon čega je uputio jedan prizemni udarac, ali on odlazi pored gola gostujućeg vratara.

U 71. minuti Mance snažno tuče sa 20-ak metara od gola, ali njegov udarac nije bio opasan po gostujućeg vratara.

Do kraja utakmice nije bilo prevelikih zbivanja na terenu, obje momčadi igrale su dosta defenzivnije nego u prvom poluvremenu.

Sudac utakmice označio je kraj regularnih 90 minuta što znači da će se u Osijeku igrati produžeci!

U prvom produžetku nismo vidjeli veće prilike, tek jedan pokušaj Bočkaja u 95. minuti. Nakon toga otišli smo u posljednjih 15 minuta u utakmici gdje je ponovno prvi zaprijetio Osijek, ali je moglo biti jako opasno i na suprotnoj strani kada je CSKA krenuo u kontru tri na jedan, ali su se gosti spetljali pa je na sreću svih Osječana ova njihova prilika otišla u zaborav.

U produžecima nije bilo nikakvih većih prilika i pobjednika ove utakmice odlučiti će lutrija jedanaesteraca.

Kod domaćina precizni sa bijele točke bili su Lopa, Pilj i Marić, dok su kapetan Škorić i Bočkaj bili neprecizni.

Kada je riječ o gostujućoj momčadi, jedini je Geferson promašio kazneni udarac, dok su precizni bili Rodrigues, Carey, Bodurov i u konačnici Sowe koji je zabio i ključni, posljednji penal, s kojim je odveo CSKA u daljnju fazu natjecanja.

Cijeli susret i njezinu najavu mogli ste pratiti uživo putem tekstualnog prijenosa na Germanijaku:

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F2053655848074039&width=500" width="500" height="510" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnkosijek%2Fposts%2F10158672158913852&width=500" width="500" height="614" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

(foto:Pixsell)

 


Tagovi

CSKA SofijaOsijekEuropska ligaKvalifikacije za Europa ligu

Ostale Vijesti