Pixsell
Pixsell

Drama u doigravanju za 1.NL: Nakon poraza od Sesveta, Jurjevci u završnici prokockali pobjedu protiv Kustošije

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 19:36

Drugi dvoboj igra se za tjedan dana u Jurjevcima.

Danas je u zapadno-zagrebačkom kvartu Kustošija odigrana prva utakmica doigravanja za NL. Predzadnja momčad 1.NL Kustošija dočekala je drugoplasiranu momčad jedinstvene 2.NL (trećeg ranga hrvatskog nogometa) Zrinski iz Jurjevca i nakon velikog preokreta u završnici dvoboja stigla do 2-1 pobjede.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U jednoj vrlo čvrstoj i ratobornoj utakmici s četiri žuta i jednim crvenim kartonom, Zrinski je poveo u 72. golom Ivana Ložića nakon ubačaja Petra Raguža s desne strane, da bi se Kustošija vratila golom Mikaila Ngora Fayea, mladog senegalskog stopera kojeg navodno prate skauti Barcelone, Chelseaja i Manchester CItyja. Zrinski bi i s bodom bio donekle zadovoljan, no u petoj minuti sudačke nadoknade Roko Ivanković zabio je za preokret domaće momčadi nakon ubačaja Klančira s desne strane.

Momčad koju s klupe vodi prekaljeni stručnjak Samir Toplak slavila je s 2-1 i napravila prvi korak prema ostanku u 1.NL, a u očaj bacila momčad sa samog istoka države, koja stiže iz sela s, prema popisu stanovnika iz 2021. svega 264 stanovnika!

Ono što je po gostujući sastav najtragičnije, Zrinski je u posljednjem kolu 2.NL, u kojem im je za prolaz u viši rang bio dovoljan i bod, na domaćem terenu protiv Sesveta imao prednost od 1-0, a gosti su od 45. igrali s igračem manje. No, Sesvete su u nastavku utakmice preokrenule golovima Čuljaka i Vukasovića te je klub s istoka Zagreba izborio plasman u 1.NL, a momčad iz Jurjevca otišla je u dodatne kvalifikacije u kojima je, na jednako tragičan način, izgubila od momčadi sa Zapada grada.

Ako ništa drugo, Zrinski ima pravo na još jedan popravni ispit, na domaćem terenu za tjedan dana u Jurjevcima. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Prva nogometna ligaKustošijaZrinski Osječko 1664

Ostale Vijesti