Dortmund bijesni na Ernestea Valverdea

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.12.19. | 08:31

Uzalud Nijemci pozivaju na fair play…

Večeras se igraju prvi raspleti po skupinama Lige prva i dok jedni zadnje kolo dočekuju opušteno, nekima su večeras utakmice sezone.

U skupini F Barcelona je u prošlom kolu osigurala prvo mjesto, dok se za drugo mjesto bore Inter i Borussia Dortmund.

Nerazzurrima večeras pobjeda osigurava prolazak dalje, a u tom naumu veliku pomoć im je osigurao Ernesto Valverde, koji nije poveo nekolicinu prvotimaca na izlet u grad Mode, što je izazvalo veliki bijes u njemačkom taboru. Barca će večeras sigurno istrčati bez najboljeg igrača svijeta Lionela Messija, zapovjednika obrane Piquea i Sergia Roberta, jer su oni dobili par dana slobodno.

No, da to ne bude soli na rani Žuto-crnih pobrinuo se strateg Blaugrane, koji je odlučio još nekolicinu igrača ostaviti na klupi. Tako će Inter posao biti olakšan jer na golu Barce ne bi trebao stajati jedan od najboljih golmana svijeta Ter Stegen, već bi njegove rukavice trebao obući Brazilac Neto.

Dortmund mora doma slaviti protiv Slavije Prag i nadati se kiksu Intera, kojem izgledi nevjerojatno rastu odlukama Valverdea pa bi na kraju pobjeda žuto-crnih mogla biti pucanj u prazno.

Iz Dortmunda pozivaju na fairplay igru te navode da nije fer ovakvo rješavanje situacije po skupinama te da je Barca trebala doputovati u najjačem sastavu.

Istina je da je Interu olakšan posao, kao što je istina da Barcelona ima apsolutno pravo na ovakve odluke, ali Nerazzurrima nisu upisana tri boda, a za njih će se itekako trebati oznojiti. Kladionice su ih stavile u veliku ulogu favorita, a na tečaj Barcelone postavljen je nevjerojatnih 5,60, a to Inter ipak treba opravdati na terenu.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Marc-Andre Ter StegenLionel MessiErnesto Valverde

Ostale Vijesti