Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Domagoj Pavičić za Germanijak: "Treba nam podrška Rujevice za proboj u play off"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.08.21. | 08:31

Riječani s puno optimizma dočekuju uzvrat protiv Hiberniana

Rijeka u 20.00 sati na Rujevici kreće po play off Konferencijske lige. U Škotskoj su odradili pristojan posao. Ipak, tih 1-1 malo znači u ovoj sezoni otkako je ukinuto pravilo gola u gostima. Za prolaz protiv Hiberniana trebat će ponoviti igru iz prve utakmice pa uz svoje navijače napraviti korak dalje.

“Nekada taj gol u gostima može pomoći, nekada ne. Nema pravila. Sada bi nam dobro došlo, ali da je obrnuto onda bi ti bilo drago da ga nema. Ne znam što da kažem. Hajdemo mi odigrati pravu utakmicu, pobijediti i onda je sasvim nebitno”, dočekao nas je Domagoj Pavičić koji se u ovoj sezoni prometnuo u jednog od lidera igre Rijeke koja je odlično otvorila sezonu. Četiri pobjede i dva remija bude nadu uoči uzvrata sa Škotima.

“Prva utakmica je bila teška, očekivali smo da će Škoti biti tvrdi kod kuće. Ta njihova skok igra i na mišiće je bila ozbiljna, ali nisu nas ničime iznenadili. Možda smo mi mogli imati pas igru uz manje grešaka pa bi rezultat bio povoljniji, ali večeras na Rujevici smo apsolutni favoriti. Osim što ćemo imati podršku naših navijača, mislim da smo bolja momčad. No, to moramo pokazati na travnjaku i proći dalje”, poručio je veznjak Rijeke.

Što se tiče Hiberniana, jasno je da su fizički moćni ali i da puno ovise o ambijentu. Gura ih publika da idu do kraja i za očekivati je da su na gostovanjima “tanki”.

“Ostavljaju dovoljno prostora među linijama. U Škotskoj smo par puta povezali dodavanja kroz taj prostor, ali nedostajao je taj zadnji pas”.

Od pojedinaca, Pavičić je istaknuo Martina Boylea koji mu se najviše svidio.

“Osim njega, opasan je i špica. Čvrst, dobro zadržava loptu i razigrava. Imaju automatizme u igri koji se trebamo paziti”.

Rijeka je imala sedam dana za pripremu ove utakmice. Odgoda HNL-a idealno im je došla.

“Igrali smo dosta na početku sezone pa je trebalo malo da se regeneriramo. Napravili smo nekoliko taktičkih treninga za koje do sada nismo imali vremena zbog ritma. Vjerujem da će to donijeti plodove. Sigurno treba još neko vrijeme da se uigramo kao momčad i uhvatimo formu, ali zaista izgledamo dosta dobro i kroz par utakmica sve će doći na svoje”, smatra Domagoj Pavičić koji ne skriva da bi eventualni proboj u Konferencijsku ligu donio puno toga dobroga klubu s Rujevice.

“Puno bi nam značio ulazak u skupinu. I za klub, financijski, i nama za izlog. Neće biti problem igrati dva kolosijeka u tom slučaju jer nas ima dosta u svlačionici. Bitno je večeras da nam dođu navijači. Protiv Istre je bilo odlično, protiv Gzire isto tako. Trebaju biti naš 12 igrač da nas povuku ako bude teško. S njima je sve lakše”, poslao je Pavčić jasnu poruku riječkoj publici.

Utakmica se igra u 20 sati uz izravan prijenos na programu HNTV-a.


Tagovi

HNK RijekaDomagoj PavičićHibernian

Ostale Vijesti