Domaći klubovi, što čekate? Ovo je momčad potpuno slobodnih hrvatskih nogometaša

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 07.08.18. | 11:19

Zanimljiva imena.

 

Ovogodišnji ljetni prijelazni rok definitivno se može nazvati hrvatskim jer je puno naših nogometaša promijenilo klubove, a tek se čeka potencijalni odlazak Luke Modrića u Inter što bi definitivno bio najveći potez godine. No, u sjeni tog velikog zanimanja za naše nogometaše, postoji i velik broj Hrvata koji su slobodni igrači te ne mogu doći do novog kluba. Mi smo sastavili jednu momčad koju možete dovesti potpuno slobodno, a koja bi, po nama, ovako složena bila u gornjem domu Prve HNL.

Na vratima je Oliver Zelenika, nekadašnji vratar Dinama i Lokomotive, koji je lani bio u Poljskoj, no u Lechiji iz Gdanska se nije naigrao. Upisao je tek jedan nastup, ali kako ima tek 25 godina, još uvijek može 'spasiti' svoju karijeru.

U obrani imamo najviše zanimljivih igrača. Svakako najzvučnije ime je 29-godišnji Hrvoje Milić koji nakon Napolija nije našao novi klub. Na lijevom beku bi mogli zaigrati i Dario Rugašević (zadnji klub Piast Gliwice) te Mateo Bertoša (zadnji klub Pro Vercelli). Stoperski tandem je sastavljen od 30-godišnjeg Ante Puljića, koji je lani bio u ruskom Tomu iz Tomska, te 22-godišnjeg Ricarda Bagadura, nekadašnje velike nade Rijeke koji se nije baš snašao u Italiji. Tamo je otišao 2015., a zadnji klub mu je bio Brescia. Spomenimo kako su slobodni i Jurica Buljat (zadnji klub Lokomotiv Plovdiv) te Kristian Ipša (zadnji klub  Piast Gliwice). Što se desnog boka tiče, tu se nismo mogli odlučiti između 26-godišnjeg Vedrana Celjaka, još jednog mladića koji je rano otišao u Serie A i tamo se nije snašao, a zadnji klub mu je bio Alessandria te godinu dana mlađeg Tonija Gorupeca, nekadašnjeg igrača Dinama i Lokomotive koji je od 2015. igrao u Vitoriji Setubal.

U veznom redu imamo četiri jako zanimljiva igrača. Za defanzivu je zadužen 26-godišnji Diego Živulić, nekadašnji igrač Rijeke koji je četiri godine igrao u Češkoj, a posljednji klub mu je bio Viktoria Plzen. Uz njega je tu 28-godišnji Damir Šovšić, koji je lani bio u poljskoj Sandecji, lijevo smo postavili 22-godišnjeg Antu Roguljića, nekadašnju veliku nadu hrvatskog nogometa koji je lani igrao u ciparskom Pafosu, a desno pokriva, iako mu to nije prirodna pozicija, Stipe Bačelić-Grgić (30) koji više nema angažman u mađarskom Puskas AFC-u.

Zanimljiva imena nalaze se u napadu naše momčadi. Tu je prava legenda azijskog nogometa, 28-godišnji Stipe Plazibat, koji je trenutno bez kluba nakon što mu je istekao ugovor s Bangkok Glass FC-om. Ne sumnjamo da će Plazibat opet pronaći angažman u Aziji, a zanimljivo će biti pratiti što će se dogoditi s 26-godišnjim Ivanom Lendrićem, još jednom nekadašnjom velikom nadom hrvatskog nogometa, koji je lani igrao u francuskom drugoligašu Lensu.

Puno zanimljivih imena u ovoj momčadi, a veliki dio ovih igrača su trebali imati puno bolje karijere od onoga što su uspjeli ostvariti. No, svi su oni i dalje u 'dobrim' nogometnim godinama i definitivno bi mogli pomoći većini hrvatskih prvoligaša. Vidjet ćemo hoće li se tko od njih vratiti u domaći nogomet.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

nogometni transferitransferiprijelazni rokIvan LendrićStipe PlazibatStipe Bačelić-GrgićAnte RoguljićDamir ŠovšićDiego ŽivulićToni GorupecVedran CeljakRicardo BagadurAnte PuljićHrvoje MilićOliver Zelenika

Ostale Vijesti