MIKHAIL TERESHCHENK/PIXSELL
MIKHAIL TERESHCHENK/PIXSELL

Dolazak More u Bolognu razveselit će i Zlatka Dalića

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 24.08.22. | 14:00

Bivši kapetan U21 reprezentacije sletio je u srijedu u Bolognu gdje ga čekaju liječnički pregled i potpis ugovora čime će napraviti velik korak prema popisu reprezentativaca za Katar

Cijelu noć trajalo je putovanje iz Moskve do Bologne. Okolnosti u kojima se Rusija trenutno nalazi okrenule su cijeli svijet naopačke. Međutim, u jutarnjim satima srijede Nikola Moro stigao je do Italije gdje ga tijekom današnjeg dana i u četvrtak čeka liječnički pregled; posljednji detalj koji ga dijeli od potpisa ugovora za Bolognu.

Detalji ovog posla još uvijek nisu poznati, ali sasvim je izvjesno kako se radi o posudbi s pravom otkupa prema unaprijed definiranoj cijeni uz određene bonuse. Talijanski mediji nagađaju kako je riječ o osam milijuna eura koje bi Bologna trebala platiti moskovskom Dinamu sljedeće ljeto.

I tako će bivši igrač zagrebačkog i moskovskog Dinama biti pred novim početkom. Onim koji je tražio već neko vrijeme. Ratne su okolnosti, Moskva je i u nogometnom smislu puno dalje nego je bila do sada i većina nogometnih gastarbajtera tražila izlaz.

Doduše, mogao je Moro puno ranije i bezbolnije iskoristiti “wild card” koji je Fifa u ožujku dala strancima koji igraju u Rusiji i Ukrajini. Naime, mogli su jednostrano raskinuti ugovore i zaigrati negdje drugdje, barem do kraja sezone. No, onda to ne bi bio Nikola Moro kakvim ga znamo. Htio je ispasti korektan prema klubu u koji je stigao iz zagrebačkog imenjaka prije tri godine u transferu vrijednom šest milijuna eura. Za moskovski Dinamo upisao je 66 nastupa, vrlo brzo je stekao mjesto standardnog reprezentativca ali i respekt navijača.

Da bi mogao napustiti Rusiju pričalo se već na proljeće. U igri je bio i Hajduk, a navodno Moro nije imao ništa protiv toga. Nikada nije krio navijačku strast prema klubu s Poljuda. Međutim, sve to ostalo je tek na ideji…

Počeo je prvenstvo u Rusiji i čekao je pravu priliku koja je stigla ovih dana. I razveselila mnoge, među njima i Zlatka Dalića. Naime, izbornik ima izuzetno visoko mišljenje o bivšem kapetan U-21 reprezentacije. Navodno je izbornik nedavno u nekom društvu izjavio kako ozbiljno računa na Moru, ali osnovni preduvjet je da se izvuče iz Rusije. Eto, Moro je to i učinio.

S obzirom na to da je u natjecateljskoj formi jer je prvenstvo Rusije u punom jeku, očekuje se da odmah ide u vatru kod Siniše Mihajlovića te tako stavi svoju kandidaturu za popis igrača na koje Dalić računa na utakmicama protiv Danske u Maksimiru, odnosno Austrije u Beču. Dakako, tu bi Moro mogao izvaditi vizu i za onaj puno bitniji popis koji mnogi očekuju kao ozebli sunce.

Ako je Brozović nezamjenjiv na poziciji defenzivnog veznog, a svi znamo da jest. I ako se u Katar vodi 25 igrača onda je izvjesno da bi na popisu za SP mogli biti Nikola Moro i svojevremeno njegov nasljednik u Maksimiru, Kristijan Jakić.

Iako Bologna igra već u subotu i teoretski bi mogao biti u sastavu, crveni karton koji je dobio u posljednjoj utakmici za moskovski Dinamo automatski znači suspenziju jednu utakmicu bez obzira na transfer pa bi hrvatski reprezentativac svoje premijerne minute u novom dresu mogao upisati prvog dana rujna kada Bologna na svom stadionu dočekuje Salernitanu.



Tagovi

Nikola MoroDinamo MoskvaBolognaZlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaGNK DinamoHajdukSiniša MihajlovićSerie AItalijaRusijaSvjetsko prvenstvo u rukometu Katar 2020

Ostale Vijesti