Luka Batelić/PIXSELL
Luka Batelić/PIXSELL

Dobro brodi Tramezzani, a Splićanima je zbog ugleda 'stani-pani'

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 12.05.24. | 08:01

Dvoboj Istre 1961 i Hajduka na rasporedu je od 19.10 sati (MAXSport1)

Na Aldo Drosini Istra 1961 dočekuje Hajduk ove nedjelje s početkom u 19.10 sati (MAXSport1), utakmica je koja to više znači Puljanima nego Splićanima, jer ne mogu ni gore ni dolje.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zanimljiva je zato što je na klupi Istre 1961 trener Paolo Tramezzani, nekadašnji strateg Hajduka isto kao što je i Saša Bjelanović bivši sportski director kluba s Poljuda.

“Imali smo dug tjedan i odradili dobro treninge, pristup igrača na treninzima bio je uobičajeno dobar. Pri kraju smo dugog prvenstva koje je bilo komplicirano s dosta promjena, no igrači i dalje imaju motivaciju na visokoj razini. Način na koji rade i podnose napor je jako bitan za mene, ususret zadnje tri utakmice. Znamo da nam ove utakmice mogu dati optimizam ususret novoj sezoni i popraviti stanje na ljestvici. Ovo nije moja utakmica, to je utakmica mojih momaka. Znam da možemo ostaviti na terenu srce, volju, emociju… Zahvaljujem svim navijačima koji će doći na utakmicu, igračima puno znači igrati pred svojom publikom i osjetiti jedinstvo”, poručio trener Tramezzani.

Lijevi bočni Mladen Devetak najavio je dvoboj s Bijelima.

“Očekujem tešku utakmicu, igramo protiv Hajduka, uvijek jak i čvrst protivnik. Dobro smo se pripremali ovog tjedna, nanizali smo tri pobjede i želimo nastaviti u ovom ritmu. Spremni smo za sutrašnji dvoboj. Hajduk je Hajduk, to jeveliki klub i tko god igra u Hajduku to znači da je kvalitetan igrač i da zaslužuje tamo mjesto. Imamo respekt prema njima, ali oni dolaze u Pulu na našu Drosinu, mi smo spremni i trebamo ući u utakmicu kao u prethodne tri da bismo ih dobili. Bit će pun stadion, fenomenalno je igrati pred punim tribinama. Očekujem da će nas navijači bodriti svih 90 minuta”, kazao je Devetak.

Hajduk je oslabljen neigranjem brojnih igrača koji su ozlijeđeni ili kartonirani, ali će ipak uspjeti složiti respektabilnu momčad. Trener Jure Ivanković najavio je da dosta rasprodavanja ugleda te da igrači moraju pokazati karakter

„Raditi u ovim okolnostima je velika čast, ali izazovno i teško zbog situacije u kojoj smo se svi skupa našli. Ako morate svakodnevno nekoga motivirati za trening i utakmicu, gadno se pogriješilo s izborom tog igrača, mislim karakterno. Nije isto kad igrate protiv nekoga u HNL-u i dopustite da se oni praktički izruguju s vama. To ne priliči dresu Hajduka i niti jedan navijač to ne zaslužuje. Igrat će se HNL i dogodine i ako izgubiš taj gard i nitko nema strah kad dolazi na Poljud, to je i za iduću sezonu dosta veliki minus. Moramo stati s rasipanjem ugleda Hajduka i svi skupa se staviti maksimalno“, rekao je Ivanković.

Nema još uvijek Marka Livaje, ali bi zato od početka trebao startati Ivan Perišić i to na lijevom krilu, što je veliki napredak za reprezentativca od kojega se očekuju velike stvari na Euru.

Utakmica se igra s početkom u 19.10 sati (MAXSport1). Sudac je Ante Čulina (Zagreb), pomoćnici su Dario Kolarević (Zagreb) i Ivan Starčević (Bjelovar), četvrti arbitar je Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR je Dario Bel (Osijek), a AVAR Kruno Šarić (Županja).


MOGUĆI SASTAVI

Istra 1961 (3-4-2-1): Majkić - Koski, Majstorović, Marešić - Hujber, Blagojević, Ćalušić, Devetak - Ekong, Lawal - Filet.

Hajduk (4-3-3): Buljan - Moufi, Uremović, Šarlija, Diallo - Pukštas, Sigur, Krovinović - Brekalo, Trajkovski, Perišić



Tagovi

Istra 1961HajdukPaolo TramezzaniMladen DevetakJure IvankovićIvan PerišićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti