Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Prva zvijezda Hajduka napokon od prve minute

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 08:01

Posljednji put startao je u dresu reprezentacije u rujnu

Kako je trener Hajduka Jure Ivanković najavio, Ivan Perišić mogao bi startati u Puli protiv Istre 1961. Velika je to vijest za Bijele, ali i za hrvatsku reprezentaciju, jer je dokaz da se Perija, perjanica Splićana oporavlja na željeni način.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što je šest utakmica ulazio s klupe, došao je i taj trenutak i sasvim izgledno je da je bi Bijele mogao povesti kao kapetan u susretu koji ne znači ništa za plasman.

Planovi su bili sasvim drugačiji, jer Perišić je došao ozlijeđen u Hajduk oporavljati se od teške ozljede i operacije te je u završnici trebao pomoći u osvajanju trofeja, ali su Splićani doživjeli pad.

Osim toga, sve dosadašnje utakmice u kojima je ulazio, igroa je na poziciji lijevog beka, a sada je Ivanković rekao da ćemo ga vidjeti u prirodnijoj ulozi, što znači da bi mogao igrati na lijevom krilu gdje se najbolje osjeća.

U rujnu se Perišić ozlijedio na treningu Tottehama i vrratio u rekordnom roku nastupivši posljednjih 17 minuta u Kupu s Dinamom na Poljudu. U Hajduku je skupio 173 minute, bez asistencije i gola kojem je bio blizu protiv Varaždina kada su Bijeli bili blizu dobivanja kaznenog udarca, no nakon provjere ipak nije dosuđen.

Ni u Tottenhamu nije ove sezone na početku bio starter, tek je ubilježio jednu utakmicu u Liga kupu od početka. Posljednji put je startao za reprezentaciju 11. rujna kod Armenije odigravši cijelu utakmicu.

Dugo je to razdoblje za igrača koji ima veliku volju i želju biti u sastavu, a njegova predanost treningu dovela je do toga da se tako brzo vrati.

E sad, hoće li nakon Eura ostati i pomoći Hajduku u borbi za ulazak u Konferencijsku ligu, to je misija novog predsjednika Ivana Bilića, a još ako bi zadržali i Josipa Brekala, Bijeli bi mogli imati strašan napad s Markom Livajom u špici.

Čini se da Marko Livaja još nije spreman, ali u posljednjoj utakmici na Poljudu ove sezone s Goricom, mogli bismo taj tercet vidjeti na djelu od samog starta.

Za reprezentaciju Zlatka Dalića je od velika važnosti da ima zdravog i spremnog Perišića na Euru, jer je on uz Luku Modrića godinama najbolji igrač Vatrenih koji bi u Njemačkoj htjeli otići do kraja.



Tagovi

HajdukIvan PerišićIstra 1961ozljedaHrvatska nogometna ligaHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024Jure IvankovićZlatko Dalić

Ostale Vijesti