Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Dobre vijesti za Dalića ili nepotreban rizik: Ajax u nedjelju računa na Šutala unatoč ozljedi?!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.03.24. | 12:29

Prema tamošnjim medijima, Šutalo bi trebao zaigrati od prve minute

Ajax je u četvrtak imao razočaravajuću večer na Villa Parku. Aston Villa je u Birminghamu uvjerljivo porazila Ajax 4-0 i nastavila svoj put kroz Konferencijsku ligu. Josip Šutalo i Borna Sosa bili su u početnoj postavi nizozemske momčadi. Sosa je odigrao cijelu utakmicu, a Šutalo je u 69. minuti morao napustiti igru zbog ozljede zbog čega je postao dodatno ime u već ionako velikoj bolnici Ajaxa.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Otpao je za Spartu i Josip Šutalo", rekao je trener John van 't Schip u petak nakon što je Šutalo je jučer odradio magnetsku rezonanciju koja je pokazala tekućinu kraj njegovog mišića i ništa nije dalo naslutiti da bi mogao biti spreman za nedjelju i dvoboj kod Sparte Rotterdam. Ipak, u subotu ujutro stigle su nove vijesti:

"Ahmetcan Kaplan i Josip Šutalo bit će u prvoj postavi Ajaxa na gostovanju kod Sparte u Rotterdamu", javlja Algemeen Dagblad. Prema tamošnjim medijima, oni će činiti srce obrane s Jorrelom Hatom, koji je prošlog tjedna produžio ugovor do 2028. godine.

Ajax je trenutno petoplasirana momčad s 40 bodova, šest manje od četvrtog AZ-a, dok je Sparta s 30 bodova na 11. mjestu tablice i ciljaju na što veći popravak ove turbulentne sezone, ali sve to je hrvatskoj javnosti manje bitno. Naime, Vatrene u Egiptu čekaju utakmice od 22. do 26. ožujka, protiv Tunisa, a kasnije protiv nekoga iz utakmice Egipta i Novog Zelanda. Izbornik Zlatko Dalić računa na Josipa Šutala i u ovoj reprezentativnoj akciji, jasno, ako je spreman, a informacije iz Nizozemske nisu baš najjasnije.

Bude li ga Ajaxov trener koristio u nedjelju mogao bi mu napraviti veću štetu nego korist, a time ujedno stvoriti glavobolje i hrvatskom izborniku, ali možda je ozljeda doista blaža pa će Šutalo biti opet u punoj snazi već ovoga vikenda, a kasnije i za potrebe reprezentacije.

Bude li Ajax odlučio da Šutalo nije spreman zaigrati za Vatrene, poslat će službenu dokoumentaciju HNS-u, ali Šutalo se nada da će ipak biti na okupljanju u ponedjeljak, O svemu će na kraju ipak konačnu riječ dati - liječnici. (eg)



Tagovi

AjaxJosip ŠutaloZlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti