Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Dobra vijest i utrka s vremenom: Baturina nema rupturu mišića, ali je upitan za prvi Derbi u Splitu!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.03.24. | 13:45

Prve prognoze bile su crne i predviđale oko mjesec dana stanke. No, radi se ipak samo o istgnuću, Baturina bi mogao brzo biti ponovno na terenu

Dobra vijest stigla je u ponedjeljak u Makismir, ozljeda Martina Baturine nije ozbiljnija! Podsjetimo, Baturina je u utakmici protiv Rudeša u jednom trenutku krenuo prema golu, a onda naglo zastao, uhvatio se za mišić zadnje lože i potom legao na travnjak s bolnom grimasom na licu. Nekoliko trenutaka kasnije, uz pomoć liječnika, napustio je igralište, nije mogao nastaviti susret. Prve prognoze bile su crne i pesimistične, svi su bili uvjereni da je 'otišla' loža, da se radi o rupturi i da ga čeka stanka od tri tjedna do mjesec dana.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, prve liječničke prognoze ipak su se pokazale netočnima, Baturina je u ponedjeljak obavio pregled magnetskom rezonancom, gdje se vidjelo da nema puknuća mišića, da se radi 'samo' o istegnuću tetive i da Baturina neće dugo izbivati s terena. Javio se i izborniku Daliću, koji ga je poštedio putovanja na prijateljski turnir u Egipat, Baturina neće u ovoj akciji igrati za reprezentaciju, ostat će u Maksimiru i pripremati se za što brži povratak na teren. Martin će već od utorka krenuti s terapijama, a iako se ne radio o težoj ozljedi, ipak je u pitanju utrka s vremenom, ako govorimo o njegovu nastupu na prvenstvenom Derbiju u Splitu 30.ožujka. Ova ozljeda ipak zahtijeva 10 do 15 dana 'prisilnog odmora'.

Baturina je i dalje upitan za tu utakmicu, u Dinamu će, naravno, poduzeti štogod mogu da se Baturina oporavi i bude spreman za utakmicu sezone. Ali, zato ne bi trebao nimalo upitan za drugi Derbi, četiri dana kasnije također na Poljudu u polufinalu Kupa. (T.N.)



Tagovi

Martin BaturinaHrvatska nogometna reprezentacijaHNSDerbiGNK DinamoHajduk

Ostale Vijesti