Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Dobar posao u Sloveniji: Damir Krznar riješio klupsko pitanje za naredne tri godine

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.05.23. | 17:26

Iako je Olimpija postala novi prvak, hrvatski strateg je odradio sjajan posao na klupi Violica.

Novi trogodišnji ugovor s Mariborom danas je potpisao Damir Krznar, bivši trener Dinama koji je s Violicama napravio sjajan posao ove sezone zbog čega su u Upravi odlučili s njim i njegovim stožerom potpisati produljenje suradnje do ljeta 2026. godine. Iako će naslov prvaka u ruke Olimpije, Maribor je i dalje u borbi za trofejom te će protiv novog prvaka ove subote (Stožice, 20.30 sati) pokušati osvojiti svoj jubilarni 10. Pokal Slovenije (Kup).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bivši dugogodišnji pomoćnik Zorana Mamića, a potom i prvi trener Dinama na čijoj se klupi zadržao nešto manje od godinu dana, je u Sloveniju stigao u kolovozu 2022. godine. Violice je – vjerovali ili ne – zatekao na posljednjem mjestu u prvenstvu, ali je pod njegovim vodstvom momčad napravila veliki iskorak te su u konačnici bili u borbi za naslovom prvaka, a još uvijek mogu sezonu okruniti trofejom. Prvotno je potpisao ugovor do 2024. godine, ali je Uprava, oduševljena njegovim radom, odlučila s 50-godišnjim Zagrepčaninom potpisati produljenje suradnje za dodatne dvije godine.

 „Čast nam je što nam je klub dao dodatni vjetar u leđa, dodatnu mjeru povjerenja i ponudio nam mogućnost produljenja ugovora u ovako teškom trenutku. Potvrda je to dobrog rada, ali i novi motiv, s novim angažmanom u slaganju novog ljubičastog mozaika. Ponudu smo rado prihvatili, jer se osjećamo ugodno ne samo u klubu, nego i u gradu. Uvjerili smo se da je Maribor veliki klub koji ima sve što je potrebno da bude u vrhu slovenskog nogometa, ali istovremeno može biti konkurentan i na međunarodnoj sceni. Ova sezona je relativno uspješna, uz eventualnu pobjedu u finalu kupa možemo je učiniti još uspješnijom“, rekao je Krznar nakon potpisa novog ugovora i dodao:

„Došli smo kada je momčad bila na posljednjem mjestu. Bacili smo se na posao, igrači su dobro prihvatili zahtjeve, a uz rezultate se primjećuje i individualni napredak. Napravili smo puno, mogli smo i više. Ali u dugom terminu, vjerujem da je ovaj tim, a time i naša zajednička priča nastavila rasti. Treba nastaviti zacrtanim putem, pokušavajući dodati svježu krv u vidu pojačanja na pojedinim igračkim pozicijama. Ujedno se nadamo da sadašnja momčad neće doživjeti veće promjene. Ali fokus ostaje na trenutnim aktivnostima, prije svega ćemo učiniti sve da sezonu završimo s trofejom“, zaključio je Krznar.

Pod trenerskom paskom Damira Krznara  ove su sezone posebno su zabljesnuli Žan Vipotnik (20 pogodaka), Marko Tolić (7 pogodaka, 13 asistencija) te Ivan Brnić (6 pogodaka, 9 asistencija) te je veoma izgledno da spomenuti trojac na kraju sezone napusti Ljudski vrt. Žana Vipotnika prate brojni europski klubovi, dugo se pisalo i o interesu Dinama, dok je Marko Tolić i dalje ugovorno vezan za Plave. Nekadašnji junior Hajduka Ivan Brnić je ove sezone naprosto oduševio svojim izvedbama zbog čega također ne bi bilo iznenađenje ako se za njegovim uslugama zainteresiraju klubovi iz inozemstva.

Krznar je dosad na klupi Maribora upisao 21 pobjedu, 7 remija i 7 poraza uz gol razliku 75-33. U slučaju da njegova momčad ove subote pobijedi Olimpiju, bit će mu to treći trofej u trenerskoj karijeri nakon što je u sezoni 20./21. osvojio duplu krunu u HR nogometu.




Tagovi

Damir KrznarMaribor

Ostale Vijesti