REUTERS/Chris Radburn
REUTERS/Chris Radburn

Do-mi-na-ci-ja: Kane sustigao Fowlera golom protiv Palacea, Saka na Carrow Roadu pokazao da je u top formi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 26.12.21. | 17:47

Boxing Day danas nije razočarao, dapače!

Umjesto blagdanske atmosfere i veselja, ovogodišnji Boxing Day je cijeli u znaku nesigurnosti, straha i napetosti. Još jučer smo bili uvjereni kako je otkazano sve ono što se može otkazati, no danas ujutro su stigli novi pozitivni nalazi za neke igrače i trenere. Srećom, utakmice su ostale na rasporedu, pa smo danas gledali četiri utakmice u ranijem terminu, dok nas još dvije čekaju u popodnevnom, odnosno večernjem od 21 sat.

Jedna od najzanimljivijih utakmica dana najavljena je još jučer, i to redovito uz fotografiju Harryja Kanea. Veliki Englez je ganjao rekord Robbieja Fowlera koji je s osam pogodaka bio najbolji strijelac utakmica Boxing Dayja, a Conte je, uz neminovni rast forme, htio osvetiti poraz od Palacea s početka sezone kada je Spurse vodio Nuno Espirito Santo. Po rosteru i formi, teško je bilo za očekivati da Palace može iznenaditi, pogotovo u gostima, no njihov joker uvijek sjedi na klupi i zove se Patrick Viera. Kako se pokazalo, legenda Premier lige danas nije uspjela zaustaviti mrske mu Pijetlove, konačni rezultat 3:0. Naravno, jedan od golova je postigao Kane, pa tako sada dijeli titulu najboljeg strijelca zajedno s Fowlerom.

Tottenham je, sada je posve jasno, oporavljen od koronavirusa. U momčadi su bili manje više svi standardni prvotimci, ekipa je izgledala kompaktno u formaciji 3-5-2 pa nije čudno da je već nakon pola sata bilo 2:0 za Spurse. Gđali su redom Kane i Lucas Moura. Conte može biti itekako zadovoljan jer je prvi gol krenuo iz obrambene linije koja je prenijela loptu u sredinu, i to posve jednostavno, sve u dva do tri poteza. Kane napokon ima pravu distribuciju lopti, danas mu je Moura krasno sve servirao za sigurni gol.

Dvije minute kasnije, sve isto, samo što je strijalac bio Moura. Opet je Tottenham iznio loptu sa svoje polovicu nakon neuspjelog izlaska Palacea u napad. Očito se radi o uigranoj shemi koja je danas fantastično funkcionirala.

Da utakmica ne bude napeta, pobrinuo se Palaceov Zaha. U samo deset minuta je pokupio dva žuta kartona i tako ostavio svoju ekipu na cjedilu. Ako je i bilo nade da momčad iz Croydona može ovo preokrenuti, u 37. minuti je sve bilo gotovo.

Iako je pred nama ostalo još punih 60 minuta nogometa, jasno je bilo da je sve najvažnije na utakmici došlo u svega u četiri minute. Konačnih 3:0 je postavio Son u drugom poluvremenu, taman pred kraj utakmice kako bi slavlje bilo potpuno. Viera će pak morati u analizu ovog susreta je danas nije uspio zapucati prema vratima. Mi njemu prvenstveno želimo brz oporavak, danas je bio odsutan s klupe jer je pozitivan na Covid.


Arsenal je doputovao na Carrow Road kod posljednjeplasirane momčadi prvenstva. Norwich je prikovan na dno tablice zajedno sa Newcastleom, dok su Gunnersi pobjedom protiv West Hama skočili na četvrto mjesto i današnjom pobjedom su to mjesto htjeli i zadržati. Ono što im je svakako unijelo nervozu je pozitivan nalaz prvotimca Tomiyasua i Maitland – Nilesa.

No, kako se kasnije pokazalo, to nije spriječilo Topnike da danas upišu novi trobod i tako učvrste svoju četvrtu poziciju. Pogocima Sake, Tierneyja, Lacazetta i Smitha-Rowea, Arsenal je odradio Boxing Day kako spade i mirno putuje nazad u London na kratki odmor prije novih uzbuđenja koja nas čekaju već u utorak. Konačni rezultat, visokih 5:0

Objektivno, prvih 15 minuta Norwicha nije bilo na terenu. Arsenal je držao loptu u nogama, s velikim brojem igrača ulazio u posljednju trećinu, radio višak po strani, i samo je bilo pitanje trena kada će Arsenal zabiti prvi pogodak. To se dogodilo u šestoj minuti. Kako smo i napisali, Norwich nije dostojan obraniti svoj prostor uz ovako rastrčane napadače, pa nije ni čudno da je Saka imao puno prostora namjestiti se na šut. Prekrasan pogodak.

Uslijedila je mala crna rupa u igri gostiju. U prvom dijelu susreta Kabak je bio poprilično dekoncentriran, samo da bi se nervoza preselila u redove Arsenala. Pukki i Sargent su bili poprilično opasni za Ramsdalea, no rezultat se nije promijenio.

Uskoro je sve opet sjelo na svoje mjesto. Arsenal je nastavio s napadima, Norwich se opet povukao u svoju trećinu i drugi gol je pao u najgorem mogućem trenutku za Kanarince. Tik pred poluvrijeme, Tierney se prikrao s lijeve strane s pozicije beka i zabio u daljnji kut. Neobranjivo.


Saka je nastavio dominirati i u drugom dijelu. Arteta je očigledno osjetio da sada pravi tren za iskorak, a nije odmogla ni činjenica da je West Ham bio u zaostatku protiv Southamptona. Uostalom, pogledajte kako igra Saka, momak je u životnoj formi.

Kasnije je sudbinu Norwichu zapečatio Lacazette iz jedanaesterca. Da slavlje bude potpuno, zabio je i Emile Smith Rowe u sudačkoj nadoknadi. Topnici pucaju, lopta ulazi u gol, Arteta je već zaboravio Aubameyanga, sve se čini da mu ni ne treba.

Izvrsna partija Arsenala, Gunnersi su opet tamo gdje i pripadaju, u samom vrhu Premier lige.

Premier liga, 19. kolo

Nedjelja

Liverpool – Leeds Odgođeno

Wolves – Watford Odgođeno

Burnley - Everton Odgođeno

West Ham - Southampton 2:3

Manchester City - Leicester 6:3

Norwich - Arsenal 0:5

Tottenham - Crystal Palace 3:0

Aston Villa - Chelsea 18:30

Brighton - Brentford 21:00

Ponedjeljak

Newcastle - Manchester Utd

 


 


Tagovi

Premier ligaAntonio ConteTottenhamCrystal PalaceArsenalNorwich City

Ostale Vijesti