City i Leicester izrežirali triler s devet golova, češki Grinch ukrao Božić Čekićarima (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 26.12.21. | 17:56

Premierligaši su nas na Boxing day odlučili darivati zaista sjajnim utakmicama.

Uoči premierligaškog Boxing Daya svi smo bili zabrinuti, zbog širenja kornovirusa u svlačionicama otkazane su čak tri utakmice. Srećom, one koje su se danas ipak odigrale bile su spektakularne, tako da se osim u prazničnom raspoloženju uživali i u sjajnom nogometu.

Na Etihadu smo gledali utakmicu s dva veoma različita poluvremena, a u nijednom nije nedostajalo uzbuđenja. Manchester City je na kraju s 5:3 slavio protiv Leicestera, ali unatoč činjenici što su Građani nakon 25. minuta vodili s 4:0, utakmica je na kraju ipak imala i jedno napeto razdoblje.

Počelo je jednosmjerno, u znaku potpune dominacije domaćina. Pepovi igrači ponovno su držali seminar iz pozicijskog nogometa. Geometrija im je bila savršena, Cancelo se s desnog boka pridruživao Fernardinhu u sredini, De Bruyne je igrao lažnu devetku, a Sterling i Mahrez su izazivali kaos u gostujućoj obrani s krilnih pozicija.

City je vodio već nakon pet minuta, Fernardinho je pronašao Kevina De Bruynea, ovaj vrhunski primio loptu, okrenuo leđa golu i majstorski iz okreta matirao Kaspera Schmeichela.

Ni deset minuta kasnije bivši igrač Leicestera i osvajač naslova s lisicama Riyad Mahrez povisio je na 2:0 s bijele točke, nakon što je Youri Tielemans hrvačkim zahvatom srušio Aymertica Laportea u kaznenom prostoru.

Pepov 'miljenik' Cancelo zakuhao je situaciju kod trećeg gola. U 21. minuti izgledalo je kao da se u svom stuilu planira zavući u sredinu, ali je naglo promijenio smjer i u maniru klasičnijeg beka napao bočnu poziciju, Na njegov ubačaj Schmeichel nije najbolje reragirao, a Gundogan je zakucao loptu u mrežu.


Nakon 25. minuta već je 4:0, Tielemans je ponovno tragičar, ovoga puta u kaznenom prostoru srušio je Sterlinga, koji je sam matirao Schmeichela s bijele točke.

S tim rezultatom otišlo se na poluvrijeme, nakon četiri gola u mreži jedne momčadi mislili smo da je sve gotovo, ali City i leicester su nam u drugom dijelu servirali još pet. Najprije je Leicester ušao u ubitačnu seriju i od 55. do 65. minute vratili su se na samo gol zaostatka.

Najprije je pogodio James Maddison.

Na 4:2 smanjuje Ademola Lookman.

U 65. minuti Kelechi ihenacho izaziva euforiju među gostujućim navijačima, Leicster je pregažen u prvom dijelu, ali sada zaostaje samo jedan gol.

Ipak, City se uspio pribrati, u 69. minuti Laporte ih je pogotkom nakon udarca iz kuta vratio na dva gola prednosti, a konačnih 6:3 svojim drugim pogotkom postavio je Sterling u 87. minuti, također nakon kornera. Guardiolin stroj je sada zaista zahuktan. Leicester je postao njihova deveta uzastopna žrtva u prvenstvu i branitelji naslova djeluju kao najozbiljniji kandidati za titulu. Bila bi im to četvrta u posljednjih pet sezona.

Southampton je u Londonu šokirao West Ham i slavio s 2:3. Sveci su vodili u dva navrata, ali Čekićari su oba puta uspješno vratili u utakmicu. Ipak pogodak Jana Bednareka za 2:3 u 70. minuti ispostavio se kao konačan i momčad Ralpha Hasenhuttla upisala je vrijednu gostujuću pobjedu.


Premier liga, 19. kolo

Nedjelja

Liverpool – Leeds Odgođeno

Wolves – Watford Odgođeno

Burnley - Everton Odgođeno

West Ham - Southampton 2:3

Manchester City - Leicester 6:3

Norwich - Arsenal 0:5

Tottenham - Crystal Palace 3:0

Aston Villa - Chelsea

Brighton - Brentford

Ponedjeljak

Newcastle - Manchester Utd





Tagovi

Premier liga

Ostale Vijesti