REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Dinamu protiv Astane sudi nepoznati Španjolac koji je Modriću dao žuti karton u Baskiji

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.07.23. | 17:37

Sudac je to koji ima jako zanimljivu statistiku.

Nakon jučerašnjeg poraza u derbiju od Hajduka, nogometaši Dinama nemaju previše vremena za analizu i odmor. Novi izazov čeka ih već u utorak i to u utakmici koja će odrediti europski put Modrih. Zagrepčani će u prvoj utakmici drugog pretkola ugostiti Astanu, a pobjednik tog dvomeča osigurat će europsku jesen, u najgorem slučaju u skupinama Konferencijske lige.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uefa je objavilai sudačku postavu za taj dvoboj. Glavni sudac bit će Guillermo Cuadra Fernández, 39-godišnji Španjolac rođen u Madridu. Zanimljivo, zasad još uvijek nema prevelikog iskustva na međunarodnoj sceni. Tek je četiri puta sudio utakmice europskih kupova, a dvoboj Dinama i Astane bit će mu prvo suđenje na nekom dvoboju Lige prvaka, odnosno kvalifikacija za najelitnije europsko klupsko natjecanje. Četiri je puta dijelio pravdu na U21 Euru 2021., iste godine sudio je dvoboj kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Estonije i Belgije, dok je prije nešto više od mjesec dana sudio kvalifikacijski okršaj za Euro 2024. između Finske i Slovenije.

Iako je na međunarodnoj sceni dosta neiskusan, Cuadra Fernández provjereno je ime u španjolskoj La Ligi, gdje je čak 92 puta bio glavni sudac. U njima je ukupno podijelio 449 žutih kartona, što je gotovo pet javnih opomena po utakmici. Reklo bi se, ne zaboravlja kartone u svlačionici. Što se ostalih statističkih pokazatelja tiče, pokazao je svega 15 crvenih kartona, ali i čak 37 puta pokazao na bijelu točku. Prošle je sezone tri puta sudio Atletico Madridu, po dva puta Kraljevskom klubu i Sevilli, dok je u sezoni 2020/21, kada je čak 21 puta sudio prvenstvene dvoboje, četiri puta dijelio pravdu na utakmicama Barcelone.

Zanimljivo, pamti ga i Luka Modrić, kojem je već nekoliko puta sudio u prvenstvu, a krajem 2019. godine čak mu je dodijelio i žuti karton. Bilo je to na baskijskom gostovanju kod Alavesa, a kapetan hrvatske reprezentacije požutio je u 32. minuti zbog prekršaja. Bilo je to kod 0-0, a na koncu je madridski klub slavio s 2-1-

Za kraj spomenimo kako će Fernandezu na Maksimiru asistirati njegovi sunarodnjaci – Ivan Granado i Alejandro Iglesias kao pomoćnici, odnosno Miguel Arias kao četvrti sudac. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dinamo ZagrebKvalifikacije za Ligu prvakaLiga prvakaLuka ModrićSudacsuđenje

Ostale Vijesti