Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Dinamovi navijači 'feštaju' u Skopju unatoč zabrani, Čačić posebno razgovarao s Baturinom, je li to znak da će on početi utakmicu!?

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 26.07.22. | 12:47

Iako službeno ne smije imati svoje navijače na utakmici, Dinamo će imati podršku nekoliko desetaka svojih pristaša, koje na tribine planiraju 'prošvercati' domaći Šverceri. Nije da će time prekršiti propise...

Dinamo zbog UEFA-ine kazne neće imati pomoć svojih navijača u Skopju, podsjetimo, zbog 'problema' na utakmici u Sevili, Modri su kažnjeni jednom gostujućom utakmicom bez svojih navijača. To službeno znači da Dinamo nije smio prodavati karte svojim navijačima za svoj sektor, no, naravno da često postoji siva zona koju će, u skladu sa zabranom, pokušati iskoristiti i Dinamovi pristaše. Naime, vidjeli smo u prvoj utakmici u Zagrebu kako je Dinamova navijačka skupina u odličnim odnosima sa 'Švercerima', navijačkom skupinom Shkupija. Već se prije nekoliko dana proširila vijest da se Dinamovi navijači spremaju put Skopja, da će im 'Šverceri' nabaviti ulazinice i prošvercati ih sa sobom na tribinu. Zanimljivo, sportski direktor Shkupija Omer Bunjaku, nekad je bio jedan od viđenijih i važnijih pripadnika Shkupijevih navijača, primijetili smo da se i danas s njima druži pa se očekuje i da službeni Shkupi neće raditi nikakav problem oko dolaska BBB-a na tribine Arene 'Toše Proeski'. Naravno, oni tamo formalno neće biti... Već u ponedjeljak prijepodne po društvenim mrežama mogle su se vidjeti fotografije Dinamovih navijača s puta prema Skopju, a navečer su već bili i po gradskim kafićima i restoranima, feštali zajedno s domaćim navijačima. Skopje je navečer vrlo živ grad, mnogi lokali su puni, jede se i pije, sa svih strana čuje se živa glazba, pune su i klupe na kojima se također neki traže zabavu uz pjesmu i pivo. Čak i da ne idu na utakmicu, ne sumnjamo da su se navijači kvalitetno i, financijski, vrlo povoljno proveli. No, kako stvari stoje Dinamo će, među domaćim navijačima na tribini, imati svoje pristaše, priča se o nekoliko desetaka, neki kažu i stotinjak navijača iz Hrvatske. Bez da su službeno povrijedili UEFA-ine propise.

(10.0) Shkupi (5.40) Dinamo (1.40)

"Očekujem podršku navijača s tribina, tako ćemo lakše do pobjede", poručio je u ponedjeljak Goce Sedloski, nadajući da će podrška Shkupiju biti glasna, iako nismo u Skopju primijetili značajan interes za utakmicu izvan Čaira, općine u kojoj 'živi' Shkupi, s većinskim albanskim stanovništvom. Iako se u makedonskim medijima dolazak Dinama najavljuje kako najveća nogometa utakmica sezone, nismo u samom gradu stekli dojam nikakve euforije. Pričali smo s različitim ljudima, neki nisu niti znali da Dinamo gostuje u Skopju, drugi su rekli da ne navijaju Shkupi i da neće ići na utakmicu, no, bilo je i onih koji su rekli da će doći na 'Tošu', jer žele vidjeti Dinamo, nemaju često prilike vidjeti tako kvalitetnu nogometnu momčad u svom gradu. Inače, Arijan Ademi i Stefan Ristovski, reprezentativci Sjeverne Makedonije, uživaju veliki ugled i respekt, s njima je sigurno i Dinamo dobio dodatno na popularnosti. Uočili smo jednog mladića, koji je djevojku izveo u izlazak odjeven u Sportingov dres Stefana Ristovskog! A spomenimo i cijene ulaznica, moje su za hrvatske prilike, uistinu diskontne. Najjeftinija karta stoji dva i pol eura, ona malo bolja i luksuznija mjesta možete kupiti već za pet eura, a najskuplja ulaznica, za VIP ložu drži cijenu od 16 eura! Možda i to ipak privuče gledatelje, barata se i dalje s procjenom od 10-15 tisuća ljudi, za stadion koji prima oko 35 tisuća to nije previše.

A pitanje koje i dalje kopka najviše Dinamovih navijača jest s kojim će sastavom Ante Čačić istrčati u Skopju. Eto, Čačičevo rotiranje momčadi postalo je i predmet internih oklada, rasprava, nagađanja. Nekad ni sami igrači do iza ručka ne znaju tko je u prvih 11, naravno da se to niti u Skopju još uvijek ne zna, možemo samo nagađati. Primjerice, Ante Čačić je uoči zadnjeg treninga u četiri oka nekoliko minuta posebno razgovarao s Martinom Baturinom. Znači li to možda da će mladi Baturina započeti utakmicu od prve minute? Upravo je Baturina igrač o kojemu se najviše priče u Skopju, skrenuo je pažnju na sebe svojim igrama u modrom dresu. Hoće li nova 'desetka' danas u Skopju biti starter i tko će se u tom slučaju preseliti na klupu?

Spomenimo i još jedan sporedni detalj, ali kao dokaz da se u Dinamu vodi računa o svemu. Dinamovi nogometaši opet nose maske kao zaštitu od zaraze koronom, u autobusu, neki i u hotelu. Virus ponovno 'divlja', UEFA-ini protokoli sad su puno blaži, gotovo da i nema naredbi i zabrana, ali Dinamova liječnička služba razmišlja korak unaprijed, ne žele u Maksimiru da im nove zaraze pokvare europski put ove sezone. Nema opuštanja, ni na terenu ni izvan njega.

(10.0) Shkupi (5.40) Dinamo (1.40)

Drugo pretkolo Lige prvaka 26. srpnja

Shkupi - Dinamo, 21:00

Stadion: Toše Proeski Skopje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

GNK DinamoLiga prvakaShkupiGoce SedloskiAnte Čačić

Ostale Vijesti