Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Dinamovi juniori uoči utakmice odluke: Lukanić: "Nemamo tremu zbog Maksimira", Senzen: "Izmrcvarili smo ih, ali skidam im kapu"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 02.06.23. | 12:00

U subotu u 11 sati na glavnom terenu Maksimira juniori Modrih protiv Osijeka mogu osvojiti naslov prvaka i plasman u UEFA Youth ligu

Dobit ćemo u subotu i juniorskog prvaka Hrvatske. Nakon derbija Hajduka i Dinama (1-1), kad su Splićani zabili pogodak u sudačkoj nadoknadi, činilo se da je taj trofej bliži Poljudu nego Maksimiru. No, poraza Hajduka u Osijeku (1-2) dao je vjetar u leđa Modrima da sami odlučuju o sebi i pobjedom u zadnjem kolu, baš protiv Osijeka, vrate naslov u svoje vitrine. Dva boda više, uoči zadnjeg kola, računica je potpuno jasna, Hajduk istovremeno gostuje kod Inkera u Zaprešiću.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Takav je zaplet uoči same završnice podigao atmosferu i u Maksimiru, Dinamo je odlučio da će se utakmica s Osijekom (subota, 11 sati) igrati na glavnom terenu, bit će otvorena za sve gledatelje, ulaznice za Sjever i Zapad su po 1 euro. Očekuje se, dakle, velika podrška Dinamovim juniorima, no, svjesni su u Maksimiru da ne treba raditi ražanj bez zeca. Dinamu treba pobjeda (ako Hajduk slavi u Zaprešiću), a Osijek se pokazao kao težak suparnik. Uostalom, jesenas je Dinamo pao u Slavoniji (1-0).

"Odlučujemo sami o sebi, igramo na glavnom igralištu, ali ne stvara nam to pritisak. Svjesno smo da moramo pobijediti i vjerujem da hoćemo.", kaže kapetan Dinamovih juniora Luka Lukanić, jedan od onih koji su već priključeni prvoj momčadi, iako za seniore još nije zaigrao.

"Znamo snagu Osijeka. Izgubili smo tamo 1-0, oni su neki dan pobijedili Hajduk, nezgodna momčad, ali dobro smo ih analizirali. Mi ćemo gledati samo sebe i okrenuti se svojoj igri."

Bila je ovo vrlo teška sezona, puno natjecanja, puno utakmica. Ima li još snage u nogama?

"Istina, bilo je puno natjecanja i putovanja, ali mladi smo, imamo energije za sve. Ne osjećam tremu zbog toga što igramo na glavnom terenu, lijepa je stvar da će doći navijači i bodriti nas.", kazao je Lukanić, dok je trener Ivan Senzen ovako najavio utakmicu:

"Svlačionica diše dobro. Napravili smo sastanak kad je bilo 10-ak utakmica do kraja, zaključili smo da odlučujemo sami o sebi i došli smo do toga da i sad odlučujemo sami o sebi. Sve se svodi na jednu utakmicu i borbu za najvažniji trofej. Igramo dobro cijelu sezonu, ako uzmemo u obzir sve okolnosti, ovo je nova grupa igrača u odnosu na proljeće. Skidam im kapu za cijelu sezonu, izmrcvarili smo ih do maksimuma velikim brojem utakmica, ali sve su izdržali."

Iza ove Dinamove generacije je ukupno 59 utakmica u sezoni.

"Bilo je nekad teško balansirati, ali svaka čast igračima. Bilo je važno da mi ne zabrljamo s našim planovima, da uvijek budu svježi i motivirani. Igrali smo 20 utakmica s europskim momčadima, u većini smo bili jako dobri i jako sam zadovoljan."

Za kraj, dakle, Osijek?

"Neugodan protivnik, veliki respekt imam prema Osijeku, jer uvijek igra istim žarom. To su Osječani pokazali i protiv Hajduka, odigrali su maksimalno koliko su mogli, zakomplicirali prvenstvo i mi znamo da nas čeka zahtjevna utakmica."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivan SenzenNogometna škola GNK DinamoGNK DinamoNK OsijekHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti