Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Dinamova Skupština iz rujna proglašena legalnom!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 14:45

Nadležni gradski ured napokon donio pravorijek, očekuje se sad isti rasplet i sa Skupštinom iz prosinca

Je li ovo kraj svih pravnih zavrzlama vezanih za Dinamove skupštine i borbu za vlast u klubu? Naime, zagrebački Gradski ured za opću upravu, odlučio je da je Dinamova Skupština iz rujna legalna, provedena po Statutu i da su njezini zaključci i odluke pravovaljani.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjetimo, to je ona Skupština na kojoj su zastupnici iz tzv.Zorićeve struje bojkotirali dolazak, kvorum je bio na rubu, prisutno je bilo samo 36 zastupnika, koji su verificirali još osam povjerenika (sedam ih je bilo nazočno na Skupštini). Upitno je bilo gleda li se kvorum od ukupnog broja članova Skupštine (80) ili od aktualnog broja zastupnika (neki su u međuvremenu preminuli, neki podnijeli ostavke) pa se čekao pravorijek nadležnog tijela. Zanimljivo, isto to tijelo donijelo je odluku da ona prethodna Skupština iz ožujka nije ni održana, jer nije bilo kvoruma nakon što su 'zorićevci' napustili dvoranu, tada se tumačilo da kvorum čini 41 zastupnik, odnosno polovica svih skupštinara. Međutim, ovog puta Ured je dao za pravo predsjedniku Mirku Barišiću i njegovim ljudima, Skupština iz rujna s 36 članova na početku zasjedanja imala je kvorum, odrađena je po Statutu i njezine su odluke ispravne i unesene u Registar udruga. Također, iz Registra je izbrisan Dario Šimić kao ovlaštena osoba Dinamove Uprave, on je podnio ostavku u listopadu.

Na ovu odluku nezadovoljnici se mogu žaliti, a još se čeka i odluka o legalnosti ove zadnje Skupštine od 21.prosinca, na kojoj je usvojen novi Statut po kojemu će se u ožujku na izbornoj Skupštini birati novo vodstvo kluba. No, s obzirom da je rujanska sjednica proglašena legalnom, teško da će odluka o ovoj prosinačkoj budu drugačija, ipak je na njoj bilo manje spornih detalja. A i nema logike da ta Skupština 'padne', sad je kad je politika ovu iz rujna proglasila sasvim ispravnom. (T.N.)



Tagovi

Skupština GNK DinamoStatut GNK DinamoGNK DinamoMirko Barišić

Ostale Vijesti