Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Dinamov kapetan rekorder po broju europskih nastupa, slijede ga Sammir i Badelj

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 25.02.21. | 18:18

Ademi je ove sezone u Europa ligi odigrao sedam utakmica te upisao tri asistencije bez zabijenog gola

Istrči li večeras protiv Krasnodara, a nema razloga da tako ne bude, kapetan Dinama Arijan Ademi upisat će 80. nastup za Modre u europskim natjecanjima. Drugim riječima, Ademi je Dinamov rekorder kada su europski nastupi u pitanju i iz aktualnog kadra teško ga netko može dostići.

Drugo mjesto na ovoj listi zauzima Brazilac Sammir, koji danas brani boje Lokomotive. Sammir je za Dinamo u Europi istrčao 76 puta i držao rekord sve do ove zime i utakmice u Rotterdamu, gdje ga je Ademi preskočio.

Njih dvojica uvjerljivo su odigrali najviše europskih utakmica, jer Milan Badelj, nekadašnji kapetan Dinama, a danas igrač Genoe, drži treće mjesto s 52 nastupa.

Ademi je ove sezone u Europa ligi odigrao sedam utakmica te upisao tri asistencije bez zabijenog gola. Još dva nastupa bilježi u kvalifikacijama za Ligu prvaka i jedan u kvalifikacijama za Europa ligu. Upravo u tim kvalifikacijama zabio je dva gola, kada je Dinamo svladao estonsku Floru 3:1.

S obzirom na to da je Ademi tek u 30. godini, a Dinamo na dobrom putu da prođe u sljedeće kolo, Ademi bi već ove sezone svoj rekord mogao podebljati. Pa sretno mu bilo...


Tagovi

Arijan AdemiDinamo Zagreb

Ostale Vijesti