Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Dinamo je financijski stabilan, Barišić još nije kandidat za predsjednika! IO htio podržati 'navijačku listu'!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 19:46

Na sjednici Dinamova IO-a pričalo se o mnogočemu, između ostalog i dovođenju stopera, dok Englez Ryan Kent još nije 'izgubljen'. Momčad i trener dobili su podršku

Više od dva sata zasjedao je Dinamo Izvršni odbor, pričalo se o mnogočemu, najviše o izborima za klupsku Skupštinu. Pričalo se da bi moglo biti potresa, zasad nemamo informaciju da je bilo išta takvoga.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Na sjednici je do samog kraja bio i jedan od viđenijih članova IO-a Dragutin Kamenski, kojega se spominjalo kao mogućeg predsjdničkog kandidata tzv.navijačke liste. Pričalo se i da bi mogao napustiti IO, međutim, sam je odbacio te najave:

"Neću biti predsjednički kandidat nijedne liste, a hoću li biti na listi 35 za ulazak u Skupštinu odlučit će IO tajnim glasanjem. Nisam istupio iz IO-a.", rekao je Kamenski, dok je njegov kolega Ivica Cvitković dodao:

"Klub nikad nije financijski bolje stajao, to vam mogu reći. Barišić? Pa odluka je otprije dvije sjednice IO-a da bude kandidat."

No, intrigantno je na to pitanje odgovorio Ante Todorić.

"Vidjet ćemo, do 15.veljače će se sve znati. Financije? Dinamo će platiti porez na dobit, a to nema nijedan klub u Hrvatskoj. Time sam vam sve rekao"

Pa je li moguće da Barišić ne bude kandidat za predsjednika?

"Sve je moguće, vidjet ćemo."

Hoće li Barišić biti predsjednički kandidat znat će se tek 2.ožujka, Naime, tada će članovi IO-a glasati za listu 35 članova Skupština, koja će onda iznjedriti i predsjedničkog kandidata. Ipak, kako se može čuti iz nekih izvora, ima i onih, koji bi u toj ulozi vidjeli nekog drugog umjesto Barišića i to će sigurno još biti tema internih razgovora, No, o tom potom. U neformalnim razgovorima, pak, može se doznati da je rasprava na IO-u bila vrlo "zdrava i prijateljska'" do te mjere da je jedan član IO-a čak predložio da Izvršni odbor javno podrži "navijačku listu" na izborima. Prijedlog je odbijen, jer je doista besmislen i ne baš u skladu s toliko zagovaranom demokratizacijom kluba.

Pričalo se i o 'slučaju Brekalo', svi su dali podršku Upravi i klupskom čelništvu, ali i upozorili da klub u takvim situacijama mora jasnije i čvršće komunicirati u javnosti, a ne da se baca blato na Klub i mnoge stvari ostanu nerazjašnjene.

Govorilo se i o aktualnom prijelaznom roku, članovi IO-a obaviješteni su da je Dinamo i dalje aktivan na tom polju, potvrđeno je da se traži stoper, ali i da Englez Ryan Kent iz Fenera još nije izgubljen za Modre. Nakon dvije pobjede i dobre protiv Gorice stišalo se i nezadovoljstvo momčadi i trenerom, oni su dobili podršku.



Tagovi

GNK DinamoStatut GNK DinamoSkupština GNK DinamoMirko Barišić

Ostale Vijesti