Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo 'tricom' Shkëndiji otvorio novu sezonu, zabili Drmić, Andrić i Petković majstorijom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 26.06.22. | 19:41

Drugu i posljednju pripremnu utakmicu u Lendavi Modri će odigrati u petak 1. srpnja protiv Spartaka iz Trnave

Trima pogocima trojice svojih napadača za 3:0 protiv Shkëndije otvorili su Dinamovi nogometaši novu sezonu, prvom prijateljskom utakmicom na slovenskom dijelu priprema. Josip Drmić, Komnen Andrić i Bruno Petković bili su strijelci, potonji i asistent, no Petko je ovaj put igrao 'desetku'. Neće Ante Čačić biti tako strog po pitanju pojedinih pozicija kako je bio najavljivao, no možda su ga njegovi igrači na dosadašnjim treninzima razuvjerili prvotnih ideja...

Svako poluvrijeme igrala je po jedna kombinirana postava, sedmorica su ostala izvan zapisnika, a trojica hrvatskih A-reprezentativaca se tek trebaju priključiti. Suparnik, Shkëndija iz Tetova, četverostruki je prvak Sjeverne Makedonije, dvostruki osvajač makedonskog Kupa, a lani je završila kao trećeplasirana momčad Prve makedonske lige, plasirana 15 bodova iza potencijalnog Dinamova suparnika u 2. pretkolu Lige prvaka, Shkupija te tri iza Akademije Pandev.

Debitirali su, kao što se i očekivalo, novopridošli Robert Ljubičić i Josip Drmić, potonji stavio pečat na debi pogotkom za 1:0 u 16. minuti, nakon Špikićeva prodora po lijevoj strani. Trener hrvatskog prvaka Ante Čačić postavio je formaciju 4-2-3-1, kombiniranu, otprilike šest naprama pet u nekim zanišljenim prvotimcima, s napomenom da na pripremama još nema vratara Livakovića te Oršića (njih dvojica su stigli u Sloveniju u nedjelju popodne) i Josipa Šutala. Boško Šutalo, pak, nije bio u konkurenciji jer se još oporavlja od ozljede trbušnog zida zbog koje je morao otkazati i lipanjsko okupljanje mlade reprezentacije čiji je kapetan, pardon, zamjenik kapetana Franjića, koji je, pak, na putu za Njemačku (Wolfsburg).

Zagrepčani su brzo zagospodarili travnjakom. U 9. minuti Ljubičić je oprobao ljevicu izdaleka, a nakon vodstva Modri u žutim dresovima malo su popustili gas, pa su do zadnje trećine terena uspijevali stići i predstavnici Sjeverne Makedonije u Konferencijskoj ligi (pripremaju se za 1. pretkolo protiv Ararata iz Jerevana. Dvaput su pokušali izdaleka, a u 43. minuti Ramadani nije kaznio nonšalantno Zagorčevo dodavanje prema Toliću. S druge, pak, strane, dvaput je desnicu iz 'oršićevskih' pozicija oprobao Špikić, izborio samo kornere.

Na poluvremenu je Čačić promijenio cijelu 11-oricu, točno 22 igrača su i bila u zapisniku, formacija je ostala ista, s Jurićem i Menalom na krilima; branio je povratnik Ivan Nevistić, a Bruno Petković bio 'desetka' i kapetan. U 54. minuti Petko je poput pravog pakera izbacio u prostor Komnena Andrića, a Plavi 9 varkom tijela prošao vratara i mirno plasirao loptu u praznu mrežu.

U 62. minuti prekrasna akcija, Nevistić za Petkovića, ovaj za Bočkaja lijevo, pa dijagonala za Jurića, kratko do Petkovića u 16-ercu, povratna za Menala, no odbio je netko od suparnika s crte vratiju njegov udarac. Makedonski Albanci su mijenjali tijekom drugog poluvremena i osvježavali momčad jer Dinamo je stalno bio opasan, nije dao Shkëndiji da prijeđe centar. Bili su makedonski predstavnici ponekad i oštri, Reshat Ramadani je zaradio javnu opomenu zbog prekršaja na Bočkaju.

U 74. minuti prva ozbiljna intervencija Dinamovih vratara na ovoj utakmici, Nevistić je obranio snažan Nafiuov udarac. U 77. minuti Dilaver je dugom loptom izbacio Jurića, Australski Hrvat odmah po primanju pucao, ali za malo pokraj vratnice. Bilo je još nekoliko dobrih akcija Purgera, Menalo dvaput, a u 81. minuti najljepši trenutak utakmice, Bruno Petković nakon driblinga i lažnjaka ljevicom je sa 17 metara neobranjivo pogodio donji vratarev kut za 3:0.

Dinamo je prvih 45 minuta odigrao u postavi (4-2-3-1): Zagorac – Moharrami, Theophile, Lauritsen, Štefulj – Ademi, Ljubičić – Emreli, Tolić, Špikić – Drmić.

Drugo poluvrijeme (4-2-3-1): Nevistić – Ristovski, Dilaver, Perić, Bočkaj – Mišić, Gojak – Jurić, Petković, Menalo – Andrić.

Nisu konkurirali, zbog rada po posebnom programu: Nikola Čavlina, Boško Šutalo, Luka Ivanušec, Antonio Marin, Marko Bulat, Martin Baturina i Gabrijel Rukavina.

Drugu i posljednju pripremnu utakmicu u Lendavi Modri će odigrati u petak 1. srpnja protiv Spartaka iz Trnave.

Sažetak utakmice pogledajte ovdje:



Tagovi

GNK DinamoshkendiaDinamo ZagrebpripremeJosip DrmićKomnen AndrićBruno PetkovićAnte Čačić

Ostale Vijesti