MARKO DJURICA/Reutes
MARKO DJURICA/Reutes

Ništa od Crvene zvezde: Šerif slavio u Tiraspolu i čeka Dinamo u playoffu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.08.21. | 20:43

Domaćini su slavili s 1:0.

Šerif je na domaćem terenu svladao Cvrenu zvezdu s 1:0. Jedini pogodak na utakmici zabio je Danilo Arboleda Hurtadu u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Šerif je prošao u playoff za Ligu prvaka u kojem će igrati protiv pobjednika dvoboja Legia Dinamo.

Utakmica nije bila pretjerano atraktivna, obje momčadi su zbog velikog uloga igrale oprezno. Na kraju je presudio pogodak iz prekida na kraju prvog dijela u kojem je Zvezda imala jalovu inicijativu. Prvak Srbije u nastavku je pokušavao doći do izjednačenja, no bliže novom pogotku bio je Šerif koji je prijetio iz kontranapada.

Obje momčadi u utakmicu su ušle oprezno, prvi je probao Miloš Degenek glavom nakon centaršuta, no vratar domaćina bio je siguran. Zvezda je u uvodnim minutama bila opasnija, češće su prilazili šesnaestercu gostiju i imali su tri kornera u uvodnih 11 minuta.

No, igralo se bez izrazitih šansi, tek u 26. Degenek ponovno prijeti, ali gosti nisu dobili ništa više od novog kornera. Prvu priliku Šerif je stvorio tek nakon pola sata igre, no udarac Traorea obranio je Borjan. Što je poluvrijeme odmicalo kraju to je Šerif postajao sve opasniji, a kada se činilo da će se na odmor otići bez pogodaka, Šerif je zabio.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Frank Castaneda, strijelac u Beogradu, uputio je centaršut iz slobodnog udarca, a Danilo Arboleda Hurtadu zabio je glavom lobavši Borjana za 1:0 vodstvo domaće momčadi.

Pogodak Šerifa možete pogledati OVDJE.

U prvih 15 minuta nastavka igralo se bez prigoda, Zvezda je držala loptu, ali bez učinka, a Šerif se i dalje orijentirao na kontranapade. A onda je u 60. ušao Veljko Nikolić. Mladi ofenzivni veznjak odmah je sjajno opalio, no Anthanasiadis brani i izbija loptu u korner.

U razmaku od dvije minute, Mirko Ivanić imao je dvije jako dobre prilike, prvo je ljevicom pucao ravno u golmana Šerifa, a onda mu je udarac s distance otišao jako malo kraj suparničkog gola. Zvezda je u tim trenucima strašno stisnula domaćine koji su se orijentirali na kontranapade.

I upravo su iz jednog takvog u 71. zamalo riješili utakmicu. Opasni Castaneda opalio je s ruba kaznenog prostora, no Borjan sjajno brani i izbija u korner, a iz tog ubačaja iz kuta Yansane je efektno pokušao škaricama, ali kraj gola.

U posljednjih 10 minuta gledali smo nemoćnu Zvezdu i Šerif koji je pokušavao iz kontranapada, ali u samo jednoj su uspjeli ozbiljno zaprijetiti.


Tagovi

Crvena zvezdaSheriffLiga prvaka

Ostale Vijesti