Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo traži vratara: Prvi izbor je Labrović, spominju se Ivušić, Horkaš čak i Kalinić iz Hajduka!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 14:45

Dinamo želi dva vrhunska vratara uz Zagorca, izbor je pao na vratara Rijeke. Prva usmena ponuda je odbijena.

Dinamo je u foto finišu roka za prijavu igrača koji imaju pravo nastupa u grupnoj fazi Konferencijske lige - tražio vratara, ali nije ga uspio dovesti.

“Tražimo još jednog golmana koji bi bio uz Nevistića i Zagorca. U slučaju da im se nešto dogodi, moramo imati treće rješenje”, rekao je Sergej Jakirović nakon utakmice s Osijekom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Međutim, Germanijak doznaje kako je Dinamo pucao jako visoko u toj potrazi za “trećim” golmanom. I još uvijek puca. Naime, u Maksimiru su zapeli za Nediljka Labrovića, čuvara Rijeke i trećeg vratara reprezentacije Hrvatske. Naše informacije nude priču kako je prema Damiru Miškoviću otišla usmena ponuda od dva milijuna eura. Međutim, predsjednik Rijeke bio je tvrd. Nije htio pričati za ništa manje od tri milijuna i određeni postotak od iduće prodaje. Njegovi rezoni su logični. Zašto bi prodao Labrovića za dva milijuna eura, kada je ovo ljeto odbio ponudu iz Turske za Labrovića a koja je bila milijune eura viša? No, kako je transferirao Frigana za ozbiljan novac, prodaja Labrovića nije bila “pod mus”. Rijeka je kupila vrijeme i ne treba se zaletavati.

Isto tako, saznajemo kako Dinamo nije sasvim odustao od Labrovića, unatoč činjenici da je prošao rok prijava za Konferencijsku ligu gdje se na popisu uz Nevistića i Zagorca našao i mladi Antonio Rajić (16).

Ionako je “modrima” prvenstvo prioritet i tu se žele pojačati, a prijelazni rok u HNL-u traje do vikenda.

No, ono što je posebno zanimljivo su imena koja su se pojavila tijekom te maksimirske potrage za vratarima. Saznali smo tako da se Dinamo raspitivao i o Ivici Ivušiću koji je ove zime otišao iz Osijeka na Cipar, ali i o Lovri Kaliniću, kapetanu Hajduka. Svjesni kako Kalinić nije u dobroj situaciju s obzirom na to da je Lučić prvi izbor Ivana Leke, možda su u Dinamu htjeli iskoristiti priliku i pokazati moć. Pitanje je bi li Kalinić uopće pristao na tu opciju i kako bi navijači reagirali ali zdrava logika sugerira da ako tražiš vratara vrhunske klase, Kalinića ne možeš zaobići.

Na koncu, tu je i Dinko Horkaš koji je dosta hrabro ishodio svojevremeno raskid ugovora s Dinamom da bi se dokazao u Bugarskoj gdje je postao najbolji vratar lige, jedini koji je ušao u izbor za najboljeg igrača sezone. Vrte se tu jaka imena i ne bi se iznenadili da do petka Nevistić i Zagorac dobiju ozbiljnu konkurenciju u svlačionici.



Tagovi

GNK DinamoLjetni prijelazni rok 2023HNK RijekaNediljko LabrovićLovre KalinićDinko HorkašIvan Nevistić

Ostale Vijesti