Pixsell
Pixsell

Dinamo s Ludogorecom i na 'Ramljaku', u Maksimir stižu Real i Flamengo

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.07.22. | 14:32

Jedino što se neće mijenjati jest da idemo na to da rezultat nije prioritet, pogledajte što se događa i s našim klubovima i reprezentacijama kad postoji taj pritisak rezultata. Naravno, ne možeš biti sedmi, nije ni to dobro, ali ne želimo da postoji opterećenje rezultata, već je cilj da ti klinci jednog dana igraju za prvu momčad, rekao je Tomislav Butina, šef Dinamove nogometne škole

Dinamo će idućeg tjedna (4.-7. kolovoza) po 19. put organizirati juniorski turnir 'Mladen Ramljak'. Naslov će braniti danski Odense, a među osam momčadi koje će igrati u dvije skupine bit će, osim Dinama i madridski Real, brazilski Flamengo, talijanski Udinese, Maccabi iz Tel Aviva, bečki Rapid te bugarski Ludogorec. Zanimljivo, Dinamo je u grupi Ludogorecom, Realom i Rapidom pa će s bugarskim klubom susresti upravo između dviju utakmica prvih momčadi u trećem pretkolu Lige prvaka.

"Ovaj turnir je nešto što mi jako cijenimo i po čemu smo prepoznatljivi. Napravili smo iskorak i pripremu za 20., koji će biti najjači turnir ikad. Uspjeli smo skupiti visoku razinu momčadi, gotovo svi su najbolji u svojim zemljama, to je dobro da vidimo i gdje su naši klinci", najavio je Tomislav Butina, šef Dinamove omladinske škole.

Dinamovu će momčad s klupe voditi Ivan Senzen, koji je odnedavno preuzeo juniorsku momčad.

" Ovo je i nama prilika da se pokažemo u najboljem svjetlu. Sučelit ćemo se s različitim nogometnim kulturama, osjetiti kako drugi igraju. Ono što je velika sreća i što je dobro za sve dječake u našoj školi, prošli su već pet ili 10 takvih turnira, to je dobro iskustvo", rekao je Senzen, dok je kapetan Luka Lukanić potcrtao:

"Atmosfera je dobra, čekaju nas tri teške utakmice, želimo ići i dalje. Treme nema, igrali smo već protiv nekih od tih momčadi, ali sigurno će nam biti veliko iskustvo što ćemo igrati protiv momčadi poput Reala. Pokušat ćemo pobijediti Madriđane. Svi imamo motiv, znamo što znači ovaj turnir, što se boljim pokažeš, to su veće šanse da ćeš jednom igrati i za prvu momčad."

Inače, Tomislav Butina radi velike promjene u omladinskoj školi, jedna od njih je upravo trener Senzen koji je naslijedio Jozu Bandića u juniorskoj momčadi. Ali, o tom potom, sad je ipak 'Ramljak' u prvom planu. Ipak, osvrnuo se Butina na neke stvari u školi.

"Jedino što se neće mijenjati jest da idemo na to da rezultat nije prioritet, pogledajte što se događa i s našim klubovima i reprezentacijama kad postoji taj pritisak rezultata. Naravno, ne možeš biti sedmi, nije ni to dobro, ali ne želimo da postoji opterećenje rezultata, već je cilj da ti klinci jednog dana igraju za prvu momčad. Naša djeca igraju te utakmice često od najmanjih kategorija i nema klinca u našoj školi koji nije odigrao protiv takve momčadi, igrali su i protiv njih. Tamo nema Luke i Kroosa, oni su u našoj momčadi", kaže Butina.

Prvi dan, u četvrtak 4. kolovoza igrat će prijepodne Udinese-Odense i Flamengo-Maccabi, poslijepodne Real-Ludogorec i Dinamo-Rapid. Modri u petak igraju protiv Ludogoreca, u 18.30 kao i dan ranije, dok u subotu u 16.30 igraju s Realom. Finalni dan i utakmice za poredak na rasporedu u nedjelju.



Tagovi

GNK DinamoTurnir Mladen Ramljak

Ostale Vijesti