Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Bočkaj i Baturina bacili su Čačiću rukavicu u lice! Oni su igrači za prvih 11 u Bugarskoj

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.07.22. | 09:54

Malo je trenera koji nakon ovakvih utakmica u HNL-u ne bi u početnom sastavu dali šansu Bočkaju i Baturini. Hoće li Čačić s njima dvojicom u momčadi iznenaditi u Razgradu?

Iduća stanica Razgrad. I Ludogorec. Vječiti bugarski prvak. Dinamo će u utorak igrati još jednu važnu europsku utakmicu. Koja možda nije na život ili smrt, jer Modri su osigurali barem Konferencijsku ligu, ali jest utakmica od velikog značaja za hrvatskog prvaka, Dinamo želi puno više od trećeg ranga europskog nogometa. Ante Čačić i njegova momčad najavaili su Bugarsku visokom 4:1 pobjedom protiv Istre u Maksimiru. Ali, Čačić je u toj utakmici dobio i dva igrača koji su potvrdili da trebaju biti u prvom planu, vjerojatno i prvom planu već u Bugarskoj.

Prvi je, svakako, Martin Baturina. Dinamov broj 10, plemenit igrač kojega suigrači obožavaju. Svaki put kad je na terenu, on je igrač više, oko njega sve frca, stalno se nešto događa. I u utakmici u petak bio je odličan, sjajni asistent za Emrelijev pogodak, ali ne samo to, bio je sveprisutan, razigran.

"On je posljedica moje rotacije. Ne želim ga dizati u nebesa, ali to je mladić koji igra u obje faze, sjajno radi i razvija se, nije sebičan. Radi sve što dolikuje talentiranom igraču", kazao je Čačić nakon utakmice o Baturini. No, je li stigao tren da Baturina bude starter i u europskoj utakmici? Dosad je bio uglavnom igrač za HNL, na kontinentalnoj sceni dobijao je prvenstveno minute s klupe. Sad, kad je u dvije ligaške utakmice napravio toliko, bio jedan od najboljih protiv Slavena pa onda i protiv Istre, logično je pitanje, hoće li Baturina i u Bugarskoj zaigrati u prvih 11?

Naravno, to nije laka odluka. Jer, stavljanje Baturine u prvu momčad povlači za sobom neke druge pretumbacije. Protiv Istre igrali su zajedno on i Ivanušec, leđa im je čuvao Ademi. I to je dobro izgledalo. Ali, gdje onda staviti Mišića ili Ljubičića? Postoji opcija, najjednostavnija, da Ivanušec opet zaigra na desnoj strani, Baturina bude 'desetka', a iza njega Ademi i Mišić. Recimo. To je kombinacija u slučaju da zbog ozljede mišića ne može zaigrati Luka Menalo. Otvara se prostor za Baturinu, pitanje je samo hoće li mu ga Čačić dati od prve minute.

Drugi je dobitnik u susretu protiv Puljana Petar Bočkaj. Briljantan je bio ubačaj za pogodak Boška Šutala, takve ubačaje nema mnogo igrača osim njega, a onda i gol koji je zabio... Silovito, u prvi kut, neobranjivo. I Bočkaj je spojio dvije odlične HNL utakmice, bacio rukavicu treneru za prvi sastav u Bugarskoj.

"Vi gledate samo što su oni napravili prema naprijed, Bočkaj i Moharrami, ali njihov je osnovni zadatak kako će odraditi obrammbeni dio posla. Ovo prema naprijed je samo bonus", spomenuo je Čačić nakon utakmice.

Ima smisla, ali, ako ono što Bočkaj donese naprijed poništava ono što odnosi u obrani, onda ga Čačić treba više koristiti. Osnova Dinamove igre jest igra prema naprijed i sam je Čačić tako orijentiran, Dinamo u Razgrad dolazi rasterećeniji no što je išao u Skopje i Bočkaj bi u Bugarskoj mogao biti jaki adut. Kao i Baturina. Njih su dvojica trenutno dva, ofenzivno, najkonstantnija igrača, u formi su i trebali bi biti najveća snaga Modrih u Razgradu. No, pitanje je misli li tako i Čačić?


Tagovi

GNK DinamoPetar Bočkaj

Ostale Vijesti