Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Dinamo produžio ugovor sa stoperom 'pehistom': Trenutno ne razmišljam o Svjetskom prvenstvu u Kataru

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.01.22. | 07:53

Pod Kopićem je ponovno izborio mjesto u prvoj postavi.

U posljednje vrijeme dosta se pisalo o mogućoj novoj Dinamovoj akviziciji na poziciji stopera, najviše se spominjao Danilh Doekhi iz nizozemskog Vitessea, no 190-centimetara visoki ofenzivac čini se ipak neće pojačati redove zagrebačkih Plavih. Željko Kopić i njegov stručni stožer vjeruju onome što Dinamo ima u svojem kadru, a to potvrđuje i produženje ugovora Dini Periću do 2026. godine.

Za Dinu Perića možemo reći da je pravi 'pehista'. Kalio se prvo u Sesvetama, a onda i u Lokomotivi, skupljao je nastupe za mlade reprezentacije Hrvatske. Ima i podosta nastupa za drugu momčad Plavih u 2.HNL, a pravu priliku u Dinamu dobio je tek u sezoni 2018/19, kada je na klupi stolovao Nenad Bjelica. Perić je pod Bjelicom dogurao i do A reprezentacije, smatralo se da će biti pozvan na Euro 2020., no onda je, manje od mjesec dana prije prvog lockdwona doživio ozljedu prednjeg križnog ligamenta i morao je pauzirati do kraja sezone.

Pod Zoranom Mamićem bio je rezerva, pod Krznarom je dobio priliku u prva četiri kola HNL-a, pričalo se i o višemilijunskom transferu u Udinese a onda je doživio novu ozljedu i morao je izbivati s terena više od dva mjeseca.

Dolaskom Željka Kopića, Perić se ponovno vratio u prvi kadar, igra na lijevoj strani obrane s trojicom u liniji. Kopićev stoperski trojac bit će, po svemu sudeći, Theophile-Šutalo-Perić. Rasmus Lauritsen može uskočiti umjesto Theophilea, polivalentni Bartol Franjić umjesto Perića, tu su još Emir Dilaver i Stefan Milić, a postoji, dakako, i opcija da Dinamo zaigra s četvoricom u zadnjoj liniji.

Za Perića je bitno da ga zaobiđu nove ozljede, ostvari kontinuitet igara, a onda, tko zna, možda i završi na Dalićevom popisu putnika za Katar.

"Razmišljam samo o tome da na najbolji način odigram u proljetnom dijelu sezone. Važno je naravno da budem zdrav, a sada se maksimalno želim fokusirati na klub. Sezona će do kraja biti napeta, tako da su mi igre u Dinamu maksimalno u prvom planu. I, naravno, osvajanje prvog mjesta, obrana titule prvaka. A kasnije ću razmišljati kako dalje...", odgovorio je Perić na pitanje o pozivu u Katar novinaru Sportskih novosti.


Tagovi

Dino PerićHrvatskaHrvatska nogometna reprezentacijaDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti