Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamo predstavlja novi dres, Stojković i Kačavenda sve bliži, traži se špica!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 19.07.23. | 08:09

Dva dana uoči službenog početka nove sezone u Maksimiru još uvijek sve stoji po pitanju odlaznih transfera, dok se polako pokrenula priča oko onih dolaznih...

Dinamo će u četvrtak predstaviti novi dres s kojim će dan kasnije otvoriti novu sezonu HNL-a derbijem s Hajdukom! Vizual novog dresa kriju se u Maksimiru poput zmije nogu, a predstavit će ga Martin Baturina, Stefan Ristovski, Dino Perić i Josip Mišić koji će s trenerom Bišćanom najaviti početak HNL-a i derbi s Hajdukom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako, javnosti je mnogo zanimljiviji reprezentativni kvartet Livaković, Šutalo, Ivanušec i Petković. Puno je informacija u eteru o njihovim nastavcima karijera, mnoge su krive i potpuno netočne. Za sada su svi oni još uvijek u Maksimiru i pripremaju se za derbi Hajdukom. Lista odlazaka nije zaključena, ali na njoj nema novih imena. Otišli su Niko Janković u Rijeku, Marko Tolić u Slovan iz Bratislave, Mario Ćuže u Zrinjski iz Mostara te Kevin Theophile-Catherine kojem je istekao ugovor. Na posudbu su “modri” poslali Gurlicu (Bravo) i Brkljaču (Aluminij).

Krenimo redom. Što se tiče Dominika Livakovića, on je još uvijek član Dinama. Nit’ je klub iz Maksimira prihvatio ponudu turskog Fenerbahcea, nit’ je vratar dogovorio svoje uvjete. Ne znači da se posao neće završiti tijekom prijelaznog roka, ali trenutno je Livaković udaljen od Turske upravo onoliko koliko je bio na početku ljeta.

Josip Šutalo je možda na radaru Ajaxa, ali o tome bi valjda trebali nešto znati i njegovi agenti koji na pitanje o dolasku sportskog direktora u Zagreb samo sliježu ramenima. Uostalom, sportski direktor u ovakvim situacijama dolazi zaključiti posao a ne lomiti klubove. Šutalo zapravo još uvijek čeka rasplet potencijalnog odlaska Joška Gvardiola iz Leipziga i prema saznanjima Germanijaka, društvo iz RB Leipzig prvi su u redu za transfer hrvatskog reprezentativca.

Zapravo, najkonkretnija situacija je oko Luke Ivanušeca za kojeg je zapeo nizozemski Feyenoord. Njihova ponuda još uvijek nije zadovoljila apetite Dinama, ali ta bi se priča mogla rasplesti vrlo brzo. Milijun, dva eura i nisu neka nepremostiva prepreka za klub iz Rotterdama. Dinamu je bitnije pokušati zadržati Ivanušeca za europske kvalifikacije.

Na koncu, tu je i Bruno Petković. Službene ponude za napadača nema, zanimanje je veliko. Tako bi se ukratko mogla opisati trenutna situacija s Petkovićem. Tu je Dinamo pogriješio što nije potpisao produženje ugovora na kraju prošle sezone.

Tih 1,2 milijuna eura po godini koliko je tražio Petković bila bi puno bolja investicija od Bernauera ili Kaneka (dolazi u nedjelju u Zagreb, potpis slijedi nakon liječničkog pregleda). Naime, tu bi Dinamo dobio prilično prostora u pregovaračkoj poziciji, diktirao bi uvjete prodaje i imao zadovoljnog igrača o kojem uvelike ovisi igra Dinama a što smo mogli vidjeti na utakmici Superkupa. Sada je situacija prilično složena i teško da će klub iz Maksimira uspjeti zadržati Petkovića čija će odšteta biti manja nego se to očekivalo. A kad smo kod napadača, očito se traži nasljednik na sve strane. Mladi Topić je bio alternativa u Superkupu što aposlutno sugerira što Bišćan misli o Drmiću. U slučaju da Petković ode, Dinamo tu ne bi smio štedjeti... No, nakon što nisu uspjeli realizirati Belju na zimu, odnosno Frigana koji je najbliži odlasku u Belgiju, pitanje je koliko struka u Maksimiru ima znanja da dovede pravog igrača na poziciju špice.

Kod ulaznih transfera, nešto se pokrenulo na relaciji s Kajzericom. Dinamo bi htio Stojkovića i Kačavendu, Lokomotiva je spremna spustiti odštetni zahtjev u zamjenu za veći postotak od sljedeće prodaje. Zanimljivo, u Maksimiru su se pokrenuli nakon izjave Stojkovića koji vidi “Dinamo najboljim izborom za njegov igrači razvoj”. Cinik u nama bi rekao kako ispada da je novinar SN-a više napravio za transfer možda i najpotentnijeg HNL igrača od maksimirske struke koja, čini se, i dalje luta…



Tagovi

GNK DinamoLjetni prijelazni rok 2023Luka StojkovićLukas KačavendaJosip ŠutaloDominik LivakovićLuka IvanušecBruno Petković

Ostale Vijesti